Oni se nisu venčali
KULTURA · film/TV

Sigurni smo da već znate, ali ako nekim neobjašnjivim slučajem ipak ne znate da je u nedelju Dan zaljubljenih, evo informacije. Dakle, pošto ćete ovih dana ukoliko niste ludo zaljubljeni imati priliku da na svakom koraku gledate zagrljene sa ili bez cvetnog aranžmana i bombonjere ili bez, onda da vas obavestimo i da svoju mrgud fazu uvek možete da iskoristite i uz filmske klasike iz kategorije „romantična komedija“. I dok će drugi uzdisati uz odjavnu špicu, vi ćete biti sigurni da oni nisu uspeli da nastave srećno do kraja života, a evo i zašto…

1. Alison Scott i Ben Stone, Knocked Up

Suprotnosti se privlače, reći će mnogi i u tome pronaći razloge zašto bi ovo dvoje moglo da dočeka starost. Sa druge strane mi verujemo da bi se u godinama koje donose izazove toliko puta slasno posvađali da zajednička starost nikome od njih ne bi pala na pamet, čak ni u teškom pijanstvu.

2. Claire Standish i John Bender, The Breakfast Club

Ne bi ovo bio prvi put da se najproblematičniji momak u školi zagleda u lepojku čiji je tatica „velika faca“ ali svima je jasno da od toga nema ništa. U najvećem broju slučajeva, a naročito tamo gde su socijalne razlike očigledne i nema mešanja među nejednakima, romansa se završava na času književnosti uz tragediju – Romeo i Julija.

3. Diane Court i Lloyd Dobler, Say Anything

Slično prethodnoj priči, i ova u kojoj je Lloyd Dobler idealan mladić veze sa realnošću i ovim scenarijem su prilično zamršene. Dakle, da je Dianin otac zaista rešio da damica ode u Evropu na dalje školovanje, siroti Lloyd bi ostao da tužan piše pesme i svira u lošem rok bendu. Zauvek „oštećen“ zato što su ga socijalna nepravda i razlike udaljile od njegove drage.

4. Tracy i Isaac, Manhattan

Surova iskrenost Isaacova, ali i njegovo iskustvo progovaraju kroz njegove reči kojima Tracy u dajdžest verziji objašnjava onu dobro poznatu – daleko od očiju, daleko od srca. A od maja do decembra, zaista svašta može da se dogodi…

5. Carol Connelly i Melvin Udall, As Good as It Gets

Melvin za početak nije čovek koji će se raznežiti na zalazak sunca, na tipičnu romantiku ili srećan kraj, ali tako je po scenariju ispalo, i verujemo da je ova vrsta završetka moguća samo na filmu. Istina je da neki ljudi nisu u svom životu nikada i nikome rekli sve ono što je Melvin rekao Carol. Da se ne lažemo!

6. Elaine Robinson i Ben Braddock, The Graduate

Ako ste film gledali od početka do kraja onda vam je sigurno jasno zašto ovaj brak nikada neće dočekati svoju zlatnu ili srebrnu „svadbu“. Samo jedna stvar je ovim post-tinejdžerima zajednička – želja za dramom i pravljenjem scena u javnosti!

7. Vivian Ward i Edward Lewis, Pretty Woman

Mnoge žene su verovale u ideju ovog filma. Mnoge su se nadale da će na kraju truckavog puta sresti jednog bogatog i zgodnog Edwarda koji će ih voleti do kraja života. Ovo je tipična bajka iz osamdesetih, i svi su je gledali u nekom trenutku, ali je kao uzor svakako pogrešna, kao i svaka druga bajka.

House of Cards Sitgao je trejler za 4. sezonu „House of Cards“ Donald Trump Johnny Depp kao Donald Trump Novi kino-bonton Novi kino-bonton: Ima li života bez i posle naćosa? cover1 Epski film „Bogovi Egipta“ stiže u bioskope · · ·