solo-star-was-story-10.18.21-AM
KULTURA · film/TV

Uveliko smo zagazili u sezonu prolećnih blokbastera, a kao noviteti koji su posebno vredni pažnje izdvajaja se filmovi „Solo“ i „Svet iz doba Jure – Uništeno kraljevstvo“. Za one koji pak žele da pogledaju nešto manje uzbudljivo, ali jednako zabavno, tu su američka komedija „Moj lažni muž“ i šarmantni britanski film „Društvo za književnost i pitu od krompira s Gernsija“.

Sledeći kratki prikazi će vam otkriti šta možete da očekujete od ovih zanimljivih filmova.

DRUŠTVO ZA KNJIŽEVNOST I PITU OD KROMPIRA SA GERNSIJA

Od poznatog britanskog veterana Majkla Njuela (Velika iščekivanja, Četiri venčanja i sahrana, Hari Poter 4, Mona Lizin osmeh) dolazi još jedan u nizu tipičnih engleskih filmova s posebnim osećajem za sad već zaboravljen šarm i dinamiku između glavnih likova. Kako je poznato da u Njuelovim filmovima vlada glumačka demokratija koja stvara specifičan ansambl, tako je slučaj i danas u ovom filmu s dugačkim i bizarnim naslovom inspirisanim istoimenom knjigom. Mlada spisateljica dolazi u zabačeno mesto da bi završila istraživanje i započela roman o sopstvenim iskustvima u tek završenom Drugom svetskom ratu. Smeh, suze i detektivski obrti obavezni su delovi uobičajenog njuelovskog narativa, dok u glavnim ulogama možemo da gledamo neke nove i neke stare glumčine: Glen Pauel, Džesika Braun Findli, Ketrin Parkinson, Lili Džejms. Pomalo zaboravljeni, tradicionalni britanski film odavno nismo gledali, tako da je ovo izvanredna prilika…

BLITZ FILM & VIDEO

Početak prikazivanja: 17. maj

SOLO

Argumentovano najomiljeniji filmski heroj otpadnik svih vremena dobio je sopstveni film koji prati njegove mladalačke dane i rađanje legende. Han Solo se ponaša, a i jeste lik koji je izašao iz nekog vesterna Hauarda Hoksa, takve su mu avanture i ono što je najvažnije, takav mu je odnos sa ženama, što ćemo spoznati pogotovo kad se veže za samostalnu i tvrdoglavu gospođicu Leju Organu. Međutim, u ovom filmu pre svega treba da vidimo kako nastaje besmrtno prijateljstvo između Soloa i Čubake, a onda se tu negde pojavi i Lando Karlisijan. Život na ivici, krijumčarenje, više nego bizarne situacije i ono što je najvažnije, poprilično humora iako je dizgine režije u poslednjem trenutku preuzeo prekaljeni Ron Hauard pre nego što je film skliznuo u područje Ejsa Venture. Aldena Erenrajha znamo iz Heil, Ceaser!!! braće Koen, i ovaj mlađani glumac je najbolje čuvana tajna ovog filma. Ipak, veterani poput Džona Favra, Pola Betanija i pogotovo Vudija Harlesona obećavaju da je reč o izvanrednoj letnjoj avanturi. Zaboravite Osvetnike (za sada)… Došao je Solo.

TARAMOUNT

Početak prikazivanja: 24. maj

SVET IZ DOBA JURE – UNIŠTENO KRALJEVSTVO

Kako je prošlo tačno četvrt veka od pojave originalnog Parka iz doba Jure Stivena Spilberga, upravo toliko vremena su dinosaurusi najunosniji posao kad su u pitanju igračke za decu. Ne postoji nijedno normalno detinjstvo bez faze Ti Reksa i njegove gotivne ekipice vegetarijanaca. Ovoga puta nam dolazi drugi nastavak franšize Svet iz doba Jure s Krisom Pratom i Brajs Dalas Hauard. Kako je zabavni park uništen tipičnom ljudskom nesmotrenošću i megalomanijom, potrebno je novom metodologijom zbrinuti ostale živuljke od erupcije vulkana. Naši junaci pojačani Džefom Goldblumom treba da reše šta će se dešavati s odmetnutim diosaurusima koji bezbrižno lutaju ostrvom. Naravno, u pitanju je veći, skuplji i strašniji nastavak, pa nije ni čudo kolika je anticipacija najmlađih gledalaca.

TARAMOUNT

Početak prikazivanja: 7. jun

MOJ LAŽNI MUŽ

Svaka generacija treba da ima film o padanju s palube i gubljenju pamćenja. Da li je to onaj najšarmantniji, istog naziva u originalu Overboard, čiji je ovo u neku ruku rimejk, ili onaj koji treba zaboraviti, s Madonom, Swept Away. Ovog puta glavni lik je Ana Faris u ulozi sekretarice, a Eugenio Derbez je njen mizogini šef. Inverzija roda, i evo nam uspešne komedije za 2018. Još ako dodamo i Evu Longoriju, onda imamo potencijalno najbolju komediju leta.

BLITZ FILM & VIDEO

Početak prikazivanja: 21. jun

Marina-contra-el-viento_2 Film „Fantastična žena“ u bioskopima od 24. maja 766816 Film „Društvo za književnost i pitu od krompira sa Gernsija“ je u bioskopima Bohemian-Rhapsody-Movie-Trailer-Freddie-Mercury-Movie Bohemian Rhapsody: Prvi trejler za film o grupi Queen spanski-metar-2018 11. Španski metar: Festival najboljih filmskih ostvarenja na španskom jeziku · · ·