This-Massive-Game-Of-Thrones-Ice-Palace-In-Finland-Is-An-Epic-Tribute-To-The-Showcover
U VAZDUHU · svet

Poslednja sezona „Game of Thrones“ je odložena za 2019, ali to ne znači da promotivna mašinerija iza nje i dalje ne radi punom parom. Naime, za najveće fanove ove epske serije i Džordž R. R. Martinovih romana je napravljena velika ledena palata u Finskoj inspirisana „Game of Thrones“ mitologijom koju je moguće posetiti, ali i odsedati u njoj ove zime.

U izdgradnji ovog neverovatnog zdanja iskorišćeno je čak 22.000 tona snega i 400 tona leda, dok su prelepe zaleđene skulpture donešene iz Letonije, Ukrajine, Rusije i Poljske. Hotel se nalazi u mestu Kitala, udaljenom oko 1 sat avionom od Helsinkija. Inače, pravljenje velikih zaleđenih objekata je deo zimske tradicije ovog grada.

U okviru palate se mogu pronaći mnogi prepoznatljivi elementi iz serije, uključujući repliku dvorane lica iz Bravosa, figure zmajeva i Noćnog kralja, mapa Vesterosa, simboli različitih kuća, i, naravno, čuveni gvozdeni tron. Verovatno možete pretpostaviti da je sve ovo napravljeno od snega i leda.

Za one kojima hladnoća ne predstavlja veliki problem obezbeđeno je odsedanje u jednoj od 24 sobe i 10 luksuznih apartmana u kojima je temperatura -5 stepeni. Naravno, gostima će biti omogućeno da iskoriste toplu vreću za spavanje i vreli čaj kako bi se ugrejali, ali vlasnici hotela i dalje ne preporučuju više od jednog noćenja u ovom objektu.

Oni koje baš ne privlači spavanje u ovom svojevrsnom iglou, imaju mogućnost da noće u udobnim brvnarama koje se nalaze u blizini snežnog kompleksa.

Zaljubljenici serije Game of Thrones će za posetu ovoj ledenoj palati morati da izdvoje 18 dolara, dok će ih noćenje koštati 200 dolara. Hotel će biti otvoren do 18. aprila, tako da požurite sa rezervacijama. Sigurni smo da se pola sveta utrkuje da vidi ovu fascinantnu građevinu.

Zaleđeni hotel posvećen seriji „Game of Thrones“Otvori galeriju
photo-1489275259429-70f6ef5705c1 Turistička agencija traži „profesionalne blejače“ North-Korea-Banned-Cover Zbog ovih fotografija mu je zauvek zabranjen ulaz u Severnu Koreju Automatski nacrt Nevreme koje oduzima dah maxresdefault_cover Najbolje (ali i najčudnije) japanske reklame u 2017. · · ·