12-_MG_4289cover
U VAZDUHU · grad

LULA fine espresso bar nalazi se u novom poslovnom centru Central Garden i nudi upravo ono bez čega jedan poslovni kompleks ne bi mogao da funkcioniše: mesto za prepuštanje u kome vlada pozitivna atmosfera. Enterijer potpisuje Studio OBE koji čine arhitekte Ksenija Pantović i Jasna Kavran, a fine espresso bar u svojoj ponudi ima kafu vrhunskog kvaliteta, selekciju različitog, pažljivo odabranog asortimana pića, sveže ceđenih sokova, kao i asortiman Ferdinand knedli i kolača.

Zahtev i želja investitora koji su stavljeni pred studio OBE bio je da se stvori mesto relaksirane atmosfere, kao i da se aktivira lokalno mesto gde i zaposleni, kako u Central Gardenu, tako i u čitavom kvartu, mogu da svrate tokom pauze i opuste se uz dobru kafu i ostala posluženja.

Ono po čemu se ovaj bar ističe od mnoštva drugih koji niču po Beogradu jeste upravo u pristupu arhitekata da se savremeno i prijatno mesto stvori uvođenjem boje i specifičnom materijalizacijom, a ne utapanjem u trend projektovanja popularnih ali hladnih industrijskih enterijera. Tako su kao glavnu temu autorke enterijera izabrale suptilnu kombinaciju zelene i roze boje, kao i dizajnirano osvetljenje i specijano pravljeni dizajnerski i udoban nameštaj – stolove, hoklice i barske stolice.

Enterijer LULE prožet je kombinovanjem različitih materijala, poput mermera, betona i drveta, koji su u potpunosti uvezani karakterističnom geometrijskom šarom na podu. Ovakvim bogatim ali nenametljivim izborom materijala i šara stvoren je veoma fotogeničan prostor, pa je LULA pored zanimljivog lokalnog mesta okupljanja prerasla i u mesto okupljanja posetilaca iz čitavog grada, kao i jedna od omiljenih destinacija raznih blogerki i selfija.

Svaki dobar bar dolazi uz dobro dimenzionisan i pozicioniran šank, pa tako i dugački šank u samom centru LULE predstavlja naročitu temu, jedinstvenu i zanimljivu jer posetioci pored uživanja u kafi mogu na licu mesta da prate na koje se sve alternativne načine dobra kafa može pripremiti.

Ime LULA takođe prati lokalni kontekst, jer je fine espresso bar smešten na Paliluli, a kao nadovezivanje na ime nastala je i tema lule, simbola hedonizma, uživanja i relaksacije. Ostvarena je i saradnja s dizajnerom Bratislavom Milenkovićem, koji je specijalno za ovo mesto dizajnirao lik, već prepoznatljivog, Lula domaćina.

Autor Marko Popović “Ruina” koju ćete rado posećivati Aleksa Vuković Otvorena je prva SUPERDRY prodavnica u Beogradu iStyle Terazije Nova iStyle Apple Premium Reseller prodavnica u srcu Beograda Leila Records LEILA RECORDS: Nova sezona DJ nastupa · · · · ·