Dron koji crta
U VAZDUHU · tech/web

Dron je mala sprava o kojoj se mnogo priča u poslednjih par godina. Postao je koristan u mnogim područjima, ali je zabava i dalje njegova prva ili osnovna namena.

Malo ko bi pomislio da će dati svoj doprinos i u umetnosti, ali izgleda da je to nova oblast u kojoj se njegovi dometi tak ispituju, a verujte, prvi koraci na tom polju više su nego uzbudljivi…

Flying Pantograph je dron koji crta, i to ne neke zadate šeme i mustre, već sve ono što crta i njegov humani partner. Dakle, ono što na jednoj strani i na horizontalno položenoj površini crta čovek, to dron ponavlja, nešto sporije, na zidnim ili vertikalnim površinama.

Ovu ideju počeli su da razrađuju ljudi sa američkog instituta za tehnologiju Massachusetts Institute of Technology (MIT). Plan je da se na institutu poboljšaju već postojeće ideje, a da se potom patent usvoji na fakultetima i univerzitetima koji koriste ovakav vid rada u svojim obrazovnim i istraživačkim delatnostima.

Studenti likovnih umetnosti uskoro bi mogli da sa lakoćom rade uz pomoć svojih malih zujećih prijatelja, a u videu ispod pogledajte kako funkcioniše Flying Pantograph – dron koji crta.

Web zona Aplikacije bez kojih se ne može Šta sve škodi računaru 6 loših navika kojima štetite svom kompjuteru Novi mobilni telefoni Najbolji pametni telefoni koji nisu iPhone 25649010742_3736329ba8_b-1000x500 Waffle: Samsung razvija novu društvenu mrežu · · · ·