bluzy_z_motywem_ludowym_4_cover
PULS GRADA · moda

Još od kad je narodni stil Slovena ispromovisan u pesmi „My Słowianie“ dua Donatan & Cleo na Evroviziji 2014, svet mode je sve više zainteresovan za odeću inspirisanu tradicijom ove etničke grupe.

Iste godine je i Marcela Chmielowska bila predstavnik Poljske na takmičenju Mis univerzuma. Pažnju javnosti je, osim svojom lepotom, privukla i kreacijama koje je nosila sa motivima folklora Slovena. Njih je za nju pripremila poljska modna kuća MMCstudio. Uticaj kulture Slovena se najviše primećuje u šarama i cvetnim motivima na suknjama, haljinama i tunikama, ali i tradicionalnim ženskim šalovima i prslucima koji su inače osnovni elementi narodne nošnje slovenskih naroda.

Zanimljivo je da su ovaj trend prihavatili i veliki modni giganti kao što su na primer Gucci i Valentino. Pogledajte u našoj galeriji neke od modnih kreacija inspirisanih folklorom Slovena.

izvor: pl.dawanda.com/shop/KOKOworldOtvori galeriju
breakfast-at-tiffanys-wedding-14_cover Haljine za svadbe inspirisane filmom „Breakfast At Tiffany’s“ artfully-awear-art-inspired-clothing-4_cover Odeća inspirisana umetničkim delima coverSFW Serbia Fashion Week – Najveći festival mode Fashion week_cover 7. Serbia Fashion Week u Novom Sadu · · · · ·