ui
U VAZDUHU · urban flash

Fortune cookie (kolačić sreće) je nešto za šta svi znamo. U kolačiću se nalazi ceduljica koja proriče budućnost ili daje savet. Ali, u Japanu se pojavilo nešto još bolje. U kolačićima sreće kompanije „Felissimo“ umesto ceduljice nalazi se mačka.

Kada zagrizete ove posebne kolačiće sreće, unutra vas čeka japanski simbol sreće i bogatstva. Nazvana Dagashi Nyanko Kakurenbo (mačka koja se igra žmurke), ručno rađena figurica mačke u raznim bojama i oblicima vas čeka unutra. Svaka mačka ima drugačiji izraz lica, od izraza dobrodošlice do mačke koja spava.

Ako se bojite da ćete pojesti ovu mačku, ne brinite, nisu jestive. Sem ako ne jedete drvo. One dolaze kao dopuna različitim setovima grickalica.

Već smo pisali o tome da su Japanci genijalni u izmišljanu raznih stvari. Setite se bukmarkera u obliku hrane (pogledati ovde). Sada su standardne kolačiće sreće podigli na viši nivo- u njima vas čeka gospodarica sveta, a to je mačka. Apsolutno savršena ideja.


ui Koliko je ženama a koliko muškarcima potrebno vremena za istu stvar? dt Čudne stvari koje govore da ćete se sa nekim slagati u krevetu zu Zašto ne bi trebalo da se zabavljate sa umetnicima? Ljubomora kod muškaraca Ljubomora kod muškaraca – ništa nije slučajno ·