Lean In
U VAZDUHU · urban flash

Nedavno predstavljen projekat američke foto agencije Getty Images i organizacije Lean In predstavlja žene svih rasa, godina, statusa… u različitim životnim situacijama. Raznolike fotografije menjaju stereotipnu sliku žene i predstavljaju brojne anonimne žene, samosvesne aktere sopstvenih života.

Tim fotografa agencije Getty Images odabrao je fotografije predstavljene u kolekciji, a ideja za njeno formiranje potekla je od studije koja prati promene u prezentovanju žena u medijima. Organizaciju Lean In osnovala je COO Facebooka, Sheryl Sandberg. Cilj ove neprofitne organizacije je da osnaži žene i da im pruži  inspiraciju, podršku, ideje …u profesionalnom i ličnom ostvarivanju.  I da pomogne ženama da se ostvare u okviru svojih zajednica, da se dodatno obrazuju putem on-line biblioteke i kurseva i da  razmenjuju iskustva i podršku. (Fraza lean in označava asertivnost na poslu i borbu žena protiv predrasuda koje sprečavaju napredovanje).

Fotografije u okviru Lean In projekta predstavljaju samostalne i uspešne žene, ali na fotografijama su i muškarci koji ih podržavaju. U planu je da se kolekciji vremenom dodaju i nove fotografije kao i da se prodajom knjige sa fotografijama i on-line zaradom pomogne rad organizacije Lean In i obezbede grantovi za autore najboljih fotografija.

Neke od fotografija iz projekta Lean In pogledajte u našoj galeriji:

Lean In projekatOtvori galeriju
Fejsbuk kampanja Fejsbuk aplikacija protiv raka dojke Brad Pitt Kada su slavni bili tinejdžeri Darth Vader mačka Kako bi kulturne ikone izgledale da su mačke Raskid preko filmskih naziva Urnebesan „filmski“ raskid