zu
PULS GRADA · aktuelno

„The Sea That Surrounds Us“ je foto projekat Maureen Drennan koja fotografiše muževljevu depresiju i sebe koja pokušava da shvati kroz šta on prolazi. Naziv projekta potiče od stiha Pabla Nerude koji se na engleskom u prevodima navodi kao „Night on the Island“ a u foto projektu Meureen slika svog supruga na svim mestima koja imaju ostrvo u imenu, a bila su mu bitna (Island=ostrvo), kao što su Block Island i Rhode Island.

Ostrva su izabrana i zbog jalovosti i izolacije istih i mogućnosti da simbolički predstave osećanja supruge, koja je osećala fizičku udaljenost od svog supruga koji se bori sa depresijom, a i jalovo se osećala iznutra, jer nije mogla da shvati kroz šta on prolazi. Serija fotografija je podsetnik kroz šta su prošli ali i simbol krhkosti ljudskog bića i činjenice da je teško razumeti iskustva druge osobe ma koliko se trudili. Budući da je danas Svetski dan samoubistva, a da je ono procentualno govoreći često kod pacijenata koji se godinama bore sa depresijom i mi smo rešili da o njemu govorimo. Fotografije koje će vam približiti osećanja ljudi koji pate možete pogledati u našoj galeriji.

Maureen DrennanOtvori galeriju

Reklama za čokoladu koja je obišla planetu Reklama za čokoladu koja je obišla planetu Automatski nacrt Nick Cave & The Bad Seeds- novi video, album i film Mastercard i Laguna Uspešan početak saradnje Lagune, knjižara Delfi i Mastercarda Nemačka u tvojim očima Foto konkurs: Nemačka u tvojim očima ·