1229291
fotografija

U poslednje vreme iz Iraka nam dolaze samo loše vesti. Rat, teroristički napadi, stvaranje Islamske države, paljenje naftnih polja, nasilje koje vlada na sve strane. Ipak, da li je sve toliko loše u ovoj državi ili postoji neka lepša slika kojom se Iračani mogu predstaviti svetu.

Grupa fotografa je 2014. godine otišla u Irak kako bi radila u prvoj foto agenciji osnovanoj u zemlji. Imali su za cilj da prenesu znanje i obuče mlade generacije fotografa. Tokom svog boravka u Iraku, susreli su se sa mnogim talentovanim mladim ljudima koji nisu imali prilike da rade i uče od profesionalaca. Oni su svoj rad zasnivali na ljubavi prema fotografiji i želji da prikažu drugačiju sliku života u ovj zemlji. Za razliku od scena nasilja, haosa i stradanja, ove fotografije predstavljaju prava umetnička dela.

U našoj galeriji pogledajte na koji način mladi irački fotografi objektivom kamere beleže svakodnevni život u Iraku, koji je potpuno drugačiji od onog koji imamo prilike da vidimo u medijima.

Fotografije Iraka koje ćete retko videtiOtvori galeriju
12 Strast prema fotografiji i pečurkama 5a041e526bd3d_t1jkj7ri0c3z__700 Kako vreme utiče na ljude i stvari lk-lkm-5a366a125b504__880 Božić u razrušenom Jemenu sofiavergara45 Niko ih ne prepoznaje bez šminke · · · ·