Sveštenici tokom vežbanja
fotografija

Fotografije ljudi, ali i one koje potiču iz takozvanog novinskog izveštavanja veoma su snažne prema utisku koji ostavljaju i danas se o njima govori između ostalog i kao o fotografijama sa umetničkom formom, iako je njihova prva namena obično izveštavanje o stanjima i ljudima. Lica na takvim slikama obično govore o svetu u kojem žive, ali i o nekim ličnim, malim, svakodnevnim željama, strahovima, nadanjima i tu nastaje veza – između posmatrača i predmeta posmatranja.

Većina ovih fotografija svedoči o teškim životnim okolnostima u kojima se našao određeni pojedinac, snazi volje i želje da se nešto preživi, da se bude veći i hrabriji od muke koja ga je zadesila. Širom sveta, ljudi žive u okolnostima koje nisu uvek prijatne, ali na ovim fotografijama ćete pre svega videti život – jedinstven, dat, izabran, osmišljen, obogaćen, a ponekad i veoma nepravedan.

Dečko iz Sao PaulaOtvori galeriju
Pravi ljubitelji mačaka Kako izgledaju pravi ljubitelji mačaka Svakodnevica na ulicama KIne Svakodnevica na ulicama Kine Zaleđeno kraljevstvo Kad led prekrije celu planetu Šta muči životinje Šta muči životinje · · · · ·