These-Photos-Look-Like-Renaissance-Paintings-In-Real-Life_cover
KULTURA · fotografija

Kao dokaz da je umetnost svuda oko nas, čak iako je nismo svesni, prilažemo ove fascinantne fotografije dramatičnih i svakodnevnih scena u velikim gradovima 21. veka. Ako ih malo pažljivije pogledate primetićete da su njihova kompozicija i stil veoma bliske remek-delima iz doba renesanse.

Fotografija majke i njenog deteta u metrou izgleda kao još jedna varijacija na temu Bogorodice sa detetom, jedne od najčešćih slikarskih tema među majstorima renesanse. Dodir prstiju jednog momka i njegove mačke će vas, naravno, podsetiti na čuveni plafon Sikstinske kapele, koji je tako maestralno oslikao Mikelanđelo. Najupečatljivija je ispala, svakako, fotografija sa ulica Mančestera tokom proslave Nove godine 2016. Njen autor je Joel Goodman, a stručnjaci su već podrobno izanalizirali njenu sličnost sa slikama iz renesanse. Čini se da se u svakom njenom delu nešto zanimljivo dešava.

Ove i još mnoge druge primere fotografija koji nas podsećaju na zlatno doba umetnosti u Evropi u 15. i 16. veku možete videti u našoj galeriji.

Fotografije koje izgledaju kao moderne verzije renesansnih slikaOtvori galeriju
"Alisa u zemlji čuda" snimanje Pirella kalendara Pirelli: Isključivo crni modeli na kalendaru za 2018. godinu pagecvr Senzualne fotografije žena y3L6HYQp4EDvs0KP9TWG_1082131809 (1)_cover Urbana romansa: Fotografije zaljubljenih parova u Njujorku cover Fotografije iz detinjstva znamenitih ljudi · ·