Portraits_of_celebrities_by_Alan_Light1
KULTURA · fotografija

Vodimo vas u prošlost tako što ćemo vam pokazati fotografije najpoznatijih osoba tog vremena. Neki od njih više nisu među živima, neki su se povukli iz javnog života, a neki su i dalje veoma popularni.

Glumice Beti Dejvis, Elizabet Tejlor, Beti Vajt, Sofija Loren su obeležile zlatne godine Holivuda, ali već krajem sedamdesetih godina, njihove karijere su bile na zalasku. Pomenute glumice se danas smatraju najvećim imenima koja su ikada pojavila na velikom platnu. Ali s vremenom, red je došao na njihove naslednike. Osamdesete godine su obeležile Meril Strip, Barbara Strejsend, Lajza Mineli, Džejmi Li Kertis, ali i muški glumci Silvester Stalone, Ričard Prajor, Robin Vilijams, Džek Nikolson. Tih godina, planetarnu popularnost su stekle muzičke zvezde Madona i Majkl Džekson, dok je Frenk Sinatra predstavljao sinonim za muziku zlatne ere Holivuda.

U našoj galeriji pogledajte kako su poznate svetske zvezde iz sveta šoubiznisa izgledale pre nekoliko decenija, na premijerama filmova, dodelama Oskara i Gremi nagrada, ali i u drugim situacijama.

Beti Dejvis i Elizabet Tejlor (1981)Otvori galeriju
No_context_hmmm_moment_pictures22 Fotografije koje je teško opisati pageshanghai Šangaj: Grad između tradicije i modernosti photo-project-wait-watchers-haley-morris-cafiero-16-5a8bf313d85bb__700 Na koji način ljudi posmatraju gojazne page-cover Retke slike zvezda ’70-ih i ’80-ih · · · ·