page_cover
KULTURA · art

Internet je pun korisnih saveta i rešenja za naše male i velike probleme, pa je potpuno iznenađujuće naići na ovakvu kolekciju slika, u kojoj jedan umetnik korisne predmete NAMERNO lišava svoje funkcije.

Ime ovog šaljivdžije među umetnicima je Đuzepe Kolaruso, a kolekcija fotografija nosi naziv Improbabilità (Malo verovatno). U nekim slučajeva on predmete lišava svoje osnovne funkcije eliminasnjem jednog njihovog dela, kao na primer uklanjanjem ogledala sa retrovizora ili bušenjem rupe na reketu za stoni tenis, dok u drugim slučajevima dodaje nove dodatke na postojeći predmet i tako ga čini beskorisnim, kao kada stavi kanap umesto drške viljuške ili sečivo testere zameni tupom drvenom površinom.

Naša galerija je puna ovakvih primera, čija nas pojava izuzetno zabavlja, iako ne postoji nijedan racionalni razlog njihovog postojanja. Verovatno je to i bio cilj ovog umetnika i fotografa. Više informacija o njemu možete saznati OVDE.

autor: Đuzepe KolarusoOtvori galeriju
eric-nado-4-960x579_cover Oružje nastalo od starih pisaćih mašina 2.    Ivan Petrović, iz serije Noćne promenade, 2010._cover City letnja preporuka #21: Izložba „Sve je dobro“ u Galeriji Artget page_cover Nesvakidašnje modne ilustracije pagecover Digitalna umetnost koja će vas oduševiti ·