Lokacije iz poznatih filmova
fotografija

Veliki zaljubljenik u filmove i fotograf, Kanađanin Christopher Moloney, napravio je seriju fotografija pod nazivom “FILMography” koja uparuje scene iz poznatih filmova i lokacije na kojima su ovi snimljeni.

Moloney je putovao po gradovima kao što su Njujork, Rim i Ho Ši Min kako bi pronašao mesta na kojima su se poznate filmske scene odigrale, odnosno na kojima su one snimane. Radovi poput ovih veoma su jednostavni, ali zahtevaju pažljivo oko posmatrača, kako bi pronašao pravi ugao, isti onaj koji je režiser zajedno sa direktorom fotografije na filmskom setu odabrao. Prava perspektiva je ključna u ovakvom eksperimentu. Moloneyevi radovi su izloženi u galerijama širom sveta, a njegova zbirka popularna je i na filmskim festivalima svetskog glasa, poput festivala u Kanu ili Ischie, gde se fotografije projektuju na displejima, u okviru redovnog festivalskog programa.

Annie HallOtvori galeriju
Tiho, deca spavaju! Tiho, da ne probudite decu Čarobna jutra ruskog fotografa Čarobna jutra ruskog fotografa Džojstik lampe Lampe napravljene od starih džojstika Tetovaže "Ghostbustersa" 15 tetovaža motivisanih filmom „Ghostbusters“ · · · ·