Kad je grandž bio u modi
fotografija

Nije poučno živeti u prošlosti, ali ponekad i zbog nekih stvari poželimo da se vratimo u vreme kada su moda, filmovi, takoreći celokupna pop kultura bili zaista za primer.

Oni koji su odrastali u poznim osamdesetim verovatno znaju čega se to rado sećamo. Nazovimo to vreme razdobljem grandž kulture, kada je mladost bila buntovna, kada je pisala i pevala o onome što joj smeta u velikom svetu prepunom nepravde…

Današnja moda ima mnogo šta da pohvali kada govori o vremenu bujanja grandža. Od kožnih jakni, preko zanimljive šminke, kariranih košulja i vrećastih pantalona, mnogo toga se i danas nosi a da oni koji to čine, često, nisu ni svesni kada je i kako sve to počelo. Zahvaljujući muzičkim emisijama, a pre svega celokupnom stajlingu tadašnjeg MTV-ja možemo da kažemo da znamo zašto smo uživali i zašto se i danas tih dana sećamo sa setom.

Mlađe generacije teško da danas mogu da znaju zašto su nam Kate Moss ili Johnny Depp toliko dragi, pa ipak, ko nije gledao seriju Moj takozvani život, ili se oduševljavao mladoj Mili Jovović neka pogleda makar galeriju fotografija koje smo prikupili kako bismo osvežili sećanja na divno doba u kojem je bilo više nego dobro slušati i osećati grandž!

Kad je grandž bio u modiOtvori galeriju
Brazilska fotografkinja vidi nas sve kao Fridu Kahlo Oni su bili Frida Kahlo na 15 minuta Peter Adams je pravi gospodar svadbenog prstenja Šta se to vidi u odrazu burme Ples na Kubi Kako izgleda kad se balet vežba na ulicama Kube Phil Collins Albumi Phila Collinsa: Nekada i sada · · · ·