Tumblr-i-am-craving-you-
KULTURA · art

Naša ljubav prema Fridi Kalo nema granice. I 62 godine nakon smrti verovatno najpoznatije meksičke slikarke, ona redovno budi našu pažnju svojom umetnošću, a i svojim životom. Frida je zaista inspiracija, kako svima koji žele da se bave umetnošću, tako i „običnim“ ljudima.

Jedan od najboljih pokazatelja da ova hrabra i talentovana žena, Frida Kalo, i dalje živi među svima nama su gifovi sa Tumblra, koji odaju počast njenim radovima. Frida je zaista mnogo učinila, ne samo za moderno slikarstvo pomerajući granice svojim slikama već i za ulogu žene u društvu.
Tumblr-i-am-craving-you-
Frida je bila poznata i po svojoj nekonvencionalnoj pojavi, posebno su se isticale njene jake obrve. Takođe, pošto je u šestoj godini obolela od dečije paralize, ceo život je pokušavala da svoju fizičku manu, jednu nerazvijenu nogu prikrije pantalonama i dugim meksičkim suknjama. Ali, ništa je nije sprečavalo da pleše.
Tumblr-forseunoperadarte
Slikarstvom je počela da se bavi tek kada je tri meseca provela u krevetu nakon saobraćajne nesreće. Veoma brzo se okrenula autoportretima koji i predstavljaju većinu njenog umetničkog opusa.
Tumblr-davonarvaez-

Tumblr-okuryazarlar-
Najpoznatija je njena ljubavna i bračna veza sa meksičkim slikarem Dijegom Riverom, a oboje su u braku imali i ljubavne afere sa strane. Najpoznatija njena afera je sa Lavom Trockim.
Tumblr-made-by-perrin-

tetovaža Minijaturne kružne tetovaže MUZEJ U SRCU GRADA City letnja preporuka #02: Muzej u srcu grada Kristián Mensa Tinejdžer svakodnevne stvari pretvara u umetnost tet Tetovaže inspirisane knjigama