Cheesecake
PULS GRADA · gastro

Čizkejk, poslastica od od sira, mrvljenog keksa i voća, najčešće jagode, pronašla je svoje mesto u svim svetskim kuhinjama. Iako je utemeljeno mišljenje da je ovaj čuveni desert potekao sa severozapada Evrope istina je ipak drugačija. Prvi čizkejk nastao je u antičkoj Grčkoj, na ostrvu Samos. Nakon toga, dolaskom Rimljana, ova poslastica dobila je novo ruho uvođenjem novih sastojaka i drugačijih vrsta sira.

Tada kao i danas, ovaj desert se služio u specijalnim prilikama, kako bi onima koji su ga konzumirali pružio vrhunsko zadovoljstvo. Kako je vreme prolazilo tako su se menjali i sastojci i recepti, zbog čega danas poznajemo više različitih načina pripreme cheesecake-a.

Čizkejk na njujorški, mediteranski, azijiski ili skadinavski način, od jagode, šumskog voća, limuna, kafe ili kokosa predstavlja poslasticu koja ne poznaje granice. Za pripremu ove poslastice potrebno je da izdvojite vreme kojeg danas nažalost imamo sve manje i manje. Da li je onda moguće uživati u čizkejku bilo kada i bilo gde? Da, moguće je! Uz Frikomov novi sladoled ukusa Cheesecake sa komadićima sočnog biskvita i prelivom od neodoljivih jagoda osetićete potpuno novi nivo uživanja!

Trenuci uživanja su retki i dragoceni, zato se častite Frikom cheesecake sladoledom kada god imate priliku! Tajna najboljeg čizkejka je ta da vam uvek bude tu, kad god ga poželite!

14479766_878515775615036_2690636993046408752_n cover Foodporn: Burgeri od kojih ide voda na usta Koogls cover KOOGLS: Loptasto Home Made zadovoljstvo Fontana vina (foto; Fontana-Birra) U Italiji fontana toči vino 24 časa dnevno Ribella humus Najzdraviji namaz na svetu i na domaćim trpezama