pagecover
PULS GRADA · lepota

Afrika je još uvek velika nepoznanica za veći deo sveta. Specifična kultura i običaji različitih nacija i plemena kriju fascinantne pojedinosti koje retko kad imamo priliku da saznamo. Ovoga puta ćemo se koncentrisati na neverovatne ženske frizure u Nigeriji, koje je na maestralan način napravio J.D. Okhai Ojeikere, jedan od najčuvenijih afričkih fotografa 20. veka.

Akcentovanjem kompleksnosti i vizuelne lepote frizura, on je običan modni stil podigao na nivo umetnosti. Za razliku od kose, same fotografije su urađene u minimalističkom stilu. Frizure su u prvom planu, a sve je prikazano u crno-beloj tehnici.

J.D. Okhai Ojeikere je svoju kolekciju, nazvanu jednostavno Frizure, započeo davne 1968. godine. Narednih 40 godina nije prestajao da se divi ženskim frizurama koje se nose u Nigeriji i koristio je svaku priliku da ih fotografiše. Do sada je sakupio preko 1.000 slika. Pogledajte u našoj galeriji neke od najzanimljivijih fotografija iz njegove kolekcije.

foto: J.D. Okhai OjeikereOtvori galeriju
cover Najbolji muški parfemi za sezonu proleće/leto 2017. Eucerin Aquaporin Put do sveže i glatke kože – dubinska hidratacija square-1_cover 6 parfema koje je svaka Francuskinja imala bar jednom u životu cover Paž frizura za nevaljale devojke · · ·