cover
PULS GRADA · moda

Osnovan prošle godine u Beogradu, “FUCKING LION” je brend koji se bavi dizajnom nakita. Svaki komad ručno je izrađen od prave italijanske kože, sa metalnim elementima u zlatnom i srebrnom tonu. Namenjen je svima koji u njega umeju da upišu svoja značenja. Na taj način nakit iznova oživljava, i tada ostvaruje svoju pravu svrhu. Dizajn jasno pokazuje da je nakit predviđen za one koji se usude da koračuju samostalno i prave svoj put, što se jasno vidi iz nove kolekcije “LEAFLESS”, koju kao i prethodne dve potpisuje talentovana Ana Anđelić. Prisustvo mankenke Maje Atanasijević u kampanji, kao i rediteljska vizija Irene Fabri koja je radila fotgrafije i fashion video, zaokružuje kreativnu celinu.

Ideja brenda FUCKING LION je da raskrinka ulogu nakita kao nečeg dopadljivog i ljupkog, zbog čega ga prikazuje kao simbolično oružje i municiju. Ženstvenost se često doživljava samo kao nešto krhko i lomljivo, pa se nakit uglavnom prilagođava tome. FUCKING LION se, međutim, upravo tome suprotstavlja kroz odlučnost, istrajnost, borbenost i izdržljivosti, kao nešto što je estetski i životno razboritije.

Kolekcija LEAFLESS je sinonim za ogoljenost i oslobođenost od nametnutih društvenih normi, poza i maski. To je i hard core, esencija nas samih. Esencija FUCKING LION-a. Borba za to što jesi, a ovaj nakit je oružje za tu bitku. Nikako samo dekoracija!

I u ovoj trećoj kolekciji lajt motiv je naravno zlatni lav koji se nalazi na gotovo svakom komadu, i koji je zaštitni znak FUCKING LION-a.

LEAFLESS nudi ogrlice, narukvice, prstenje i pojaseve, sa akcentom na crvenoj lakovanoj koži. Ovaj materijal zapravo je dizajnerski izazovan i estetski privlačan te stvaralački inspiriše dizajnerku Anu Anđelić. Iz razmišljanja kako bi sve mogla da pristupi koži i na koji način da je tretirati, rode se nove ideje, a kroz njih zatim proistekne kolekcija.

U kombinaciji kratkog modnog filma i fotografskog editorijala, predstavljena je priča o samoj suštini FUCKING LION-a i kolekcije LEAFLESS.

Iza cele kampanje stoje tri žene: Ana Anđelić, po vokaciji slikarka, ali u ovoj priči dizajnerka nakita, zatim Maja Atanasijević, poznata manekenka sa pravim karakterom lavice, i Irena Fabri, žene sa filmskom kamerom koja nam ovde prikazuje “život posle života” jednog fabričkog pejsaža. One su zajedno iznele jasnu viziju koju su uspešno i realizovale, jer je svaka dala deo sebe za ovaj projekat.

LEAFLESS film FUCKING LION-a pokreće priču o hrabrosti u nameri da ukaže na ono skriveno duboko u nama, način na koji se osećamo, i sposobnost da pobedimo sumornu realnost. Prikazuje nam nedefinisanu granicu između grubog i finog, budućnosti i prošlosti, tehnologije i prirode… Konačno – između heroja i prestupnika! Crvena lavica poziva na revoluciju, budeći ustreptalu životnu energiju ispod zarđalog ambijenta destrukcije, govoreći nam: “Usudi se da sebe vodiš, a ne da budeš tek vođen.“

hbz-thibaut-index-1508350546 Da li su „džins tange“ znak da je svet konačno otišao dođavola? 10-11-hbz-red-header-final-1507910822GLGL-1000x499 Ove sezone samo crvena pagecoverjakne Najbolje jakne za jesenje dane cover 5 odevnih kombinacija koje bi trebalo izbegavati · · · · · · · · · · ·