Rio de Janeiro
fotografija

Umetnik Christopher Pillitz u svojoj interesantnoj seriji fotografija, koja je sakupljena u njegovu najnoviju knjigu, predstavlja strast i kulturu koju prema ovom sportu gaji „fudbalska nacija“.

Prizori iz ove velike južnoameričke zemlje, u kojoj je kultura fudbala jedna od najvažnijih stvari još od 1894. godine, objedinjena je u najnovijoj Pillitzovoj fotografskoj knjizi Brazil: The Beautiful Game. U Brazilu se fudbal najmanje igra na stadionu, a na vesele ljude sa loptom može se naleteti na najneverovatnijim lokacijama: od manastira do vrha zgrade. Kako i piše u uvodu knjige – ovde se ne radi samo o jednom sportu, već o duši njegovih igrača i o igri bez ikakvih pravila; sam fotograf Christopher Pillitz odrastao je u Argentini, a ovaj projekat otpočeo je sa željom da zabeleži važnost fudbala za brazilski identitet. U našoj galeriji možete pogledati neke od prizora do kojih je svojom istrajnošću došao ovaj zanimljiv fotograf.

Miroca, jedan od najpoznatijih brazilskih lovaca na telenteOtvori galeriju
Najpotresnije fotografije u istoriji Portreti humanosti Tajland Fantastične fotografije ljudi koji čitaju Veronika Marquez Inspirativni autoportreti na ulicama Njujorka Katerina Plotnikova Zadivljujući portreti sa pravim životinjama · · · · · ·