zu
U VAZDUHU · urban flash

Ko kaže da fudbalski teren mora biti pavougaonog oblika? U pretrpanom Bangkoku, pod imenom „ Unusual Football Field“, nalazi se prvo fudbalsko igralište na svetu koje ima neobičan oblik. Ispada da je sagrađeno na jedinom preostalom slobodnom prostoru u ovom gradu pa je moralo biti takvo.

Teren je asimetričan i zauzima sav prazan prostor između zgrada. Jesu prostori između zgrada uvek bili prostor za sport, ali ovaj teren ima svoje oznake i dimenzije koje su drugačije od klasičnih fudbalskih terena. U Bangkoku živi 8 miliona ljudi i zaista je svaki deo grada pretrpan. Ali, kompanija Ap Thailand je sagradila novo fudbalsko igralište.

Fudbal je sport broj jedan na Tajlandu i mnogo dece i mladih žele da ga igraju u slobodno vreme. Zbog toga što prostora nema, stvoren je koncept Unusual Football Field da se neiskorišteni delovi grada pretvore u teren za fudbal. Tako je i nastao ovaj prvi teren koji izgleda kao slovo L.

Unusual Football FieldOtvori galeriju
zu Zašto doživimo deža vi? uz Šta radimo prvog a šta 101. dana na poslu zu Šta najviše iritira na prvom sastanku? zu Kafa na poznatim slikama · ·