bb
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Futuristička biblioteka projektovana od strane biroa „Dominique Coulon & Associés“ najnoviji je biser u gradu Thionvilla, u Francuskoj. Biblioteka nije samo futuristička po svom izgledu, ona korisnicima pored knjiga nudi i mnogo drugih sadržaja u različitim formatima.

Biblioteka je ovalnog oblika i okružena je travnjacima. A i unutrašnjost biblioteke je veoma udobna. Pored tradicionalne čitaonice, u biblioteci je bezbroj skrivenih uglova koji su prepuni mekih jastuka.

U ovoj svetloj biblioteci u gradu Thionvillu, pored knjga mogu se naći filmovi, muzika i audio knjige. Takođe, u okviru biblioteke postoje specijalno opremljene prostorije za reprodukciju pomenutih sadržaja kao i kafeterija. Poseban kutak je posvećen deci, pogotovo deci koja vole da čitaju! Za njih su kreirane zasebne niše za čitanje.

U okviru biblioteke postoji i ogroman dnevni boravak namenjen za izložbe, predavanja i takmičenja u video igricama.

Oblik zgrade je dizajniran tako da se spoljni zid sastoji od tri dvorišta i skriva posetioce od radoznalih očiju prolaznika. Dakle, ako vas zanima da čitate u miru, ili biste želeli da slušate neku audio knjigu ili pogledate film, znajte da u Evropi, tačnije Francuskoj postoji idealno mesto za to! Više o projektu pogledajte u galeriji.

Futuristička bibliotekaOtvori galeriju
kina Zeleni soliteri: Vertikalna šuma u Kini coverspavacasoba Kako da dekorišete spavaću sobu za proleće kamp Neverovatna mala kuća na točkovima kanc Kancelarija u kući? Zašto da ne! ·