Dobitnici PROPR godisnje nagrade 2019
PULS GRADA · aktuelno

Tokom 17. PRO PR konferencije koja se održava u Selcu, preksinoć su na svečanoj večeri dodeljena priznanja PRO PR Globe Awards u kategorijama PRO PR Vision City, PRO PR Vision Manager, PRO PR Infigo Awards, PRO PR Transparency Award te PRO PR Awards uglednim stručnjacima iz područja odnosa s javnošću i komunikacija.

PRO PR Vision City namenjen je gradu u zemlji domaćinu PRO PR konferencije, koji je zahvaljujući kontinuiranoj komunikaciji ostvario pozitivan publicitet na regionalnom i međunarodnom nivou. S obzirom na to da je zemlja domaćin 17. PRO PR konferencije Hrvatska, priznanje u ovoj kategoriji pripalo je Gradu Malom Lošinju. Važnost uloge odnosa s javnošću davno je prepoznala i  Gordana Kovačević, predsednica Uprave Ericsson Nikola Tesla, koja je za uspešnu implementaciju komunikacijskih procesa u radu ove hrvatske kompanije nagrađena priznanjem PRO PR Vision Manager.

U kategoriji PRO PR Awards ove je godine nagrađeno 24 dobitnika iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Italije, Velike Britanije, Rusije, Belgije i Nemačke. Iz Srbije su za svoj predani rad u odnosima s javnošću i povezanim disciplinama nagrađeni: Tamara Bekčić, direktorka Chapter 4 Communicatons-a, Gabrijela Petković Jovanović, menadžerka za odnose s javnošću u Agenciji za privredne registre Srbije, Nataša Jovanović, direktorka odeljenja za identitet i komunikacije UniCredit banke u Srbiji te Biagio Carrano, direktor EastCom consultinga.

Svi dobitnici su za svoj predani rad nagrađeni unikatnim statuama, koje su za ovu prigodu izradili studenti Akademije primenjenih umetnosti u Rijeci.

Program nagrađivanja PRO PR Awards utemeljen je povodom obeležavanja 10. godišnjice PRO PR konferencije, 2012. godine, a namenjen je pojedincima koji su na naročit način doprineli razvoju i pozicioniranju struke odnosa s javnošću. Do sada je ovo priznanje dobilo 147 dobitnika iz celog sveta.

Grand Aroma_Nagradni konkurs_Uživanje za pamćenje Iskusite „Uživanje za pamćenje“ sa Grand Aroma kafom EUNIC Talks_Muzej istorije zena EUNIC talks: Stvaranje Muzeja istorije žena za 21. vek direct-media-banner Direct Media Academy 2019: Nova era komunikacija! BeFunky-collage Vrteška koja će zavrteti Beograd: Četvrti festival kraft piva stiže u grad! · ·