game of brands
U VAZDUHU · urban flash

Dok svi željno iščekujemo premijeru 5. sezone „Game of Thrones“, možemo da uživamo u raznim kreativnim radovima inspirisanim ovom sjajnom serijom. Novo iz bogate ponude je „Game of Brands“, čedo poznatog sajta Shutterstock, u kojem su klanovi iz serije prikazani kao korporacije sa sve logoima i reklamama.

Ako se porodice iz sage Georgea R.R. Martina bore oko prestola koje obezbeđuje teritorije i bogatstvo, prirodno je da u moderno doba relativnog dugogodišnjeg mira u svetu, najupadljivija borba velikih organizacija je borba korporacija. Teritorije su u u manje više stabilnom posedu država, dok velikim kompanijama ostaje samo da se bore oko udela svojih proizvoda/usluga na tržištu i vrednosti na berzi.

Jedno od „oružja“ u tom „ratu“ je i efektan marketing, koji se delom ogleda u vizuelnom identitetu firme i reklamama.

Autori „Game of Brands“ projekta su se potrudili da delatnosti kojima se bave korporacije odgovaraju karakteristikama porodica u seriji, pa se tako firma Stark Outfitters bavi prodajom zimske garderobe i sportske opreme (jer dolazi zima), Lannister Investment Group finansijama (jer Lanisteri uvek vraćaju svoje dugove), a Air Targaryen avio saobraćajem (jer… zmajevi).

Game of BrandsOtvori galeriju
Automobilske nesreće Najneobičnije automobilske nesreće Nova "in" stvarčica - selfie cipela Nova „in“ stvarčica – selfie cipela Zlatna torta Najskuplja torta na svetu Izmišljen donji veš kao deo humanitarnog programa David Beckham u lažnoj reklami za donji veš ·