game-of-thrones-facts-5bf42a9a7f680__700
KULTURA · film/TV

Nažalost, sve dobre stvari moraju nekada da se završe. Serija „Game of Thrones“ svakako nije izuzetak. Televizija HBO je nedavno objavila informaciju da će poslednjih 6 epizoda popularne serije biti emitovane u aprilu i maju naredne godine. I dok nestrpljivo čekate da se momenat premijere približi, iskoristite priliku da saznate neke interesantne informacije o seriji sa kojima možda niste bili upoznati do sada.

U nastavku ćemo vam otkriti 10 takvih činjenica:

1. Kada je Emilija Klark prvi put upoznala svog muža u seriji, glumca Džejsona Momou, on je potrčao ka njoj vičući „ŽENOOO“ i u šali je oborio na pod.

2. Piter Dinklidž, koji glumi Tiriona Lenistera u seriji, se pojavio u više epizoda od bilo kog od svojih kolega i koleginica. Njega smo gledali u 61 od ukupno 67 epizoda.

3. Džek Glison je bio nezaboravan kao mladi kralj Džofri Barateon. Ono što možda niste znali je da je on inspiraciju za ovu rolu dobio od Hoakina Finiksa i njegovog performansa u filmu Gladijator.

4. Džon Snou i Igrit su omiljeni par za mnoge fanove serije Game of Thrones. Glumci koji ih igraju, Kit Harington i Rouz Lesli, su se zaljubili i u stvarnom životu, a od juna ove godine su i u braku.

5. Lina Hedi (Sersej) i Džerom Flin (Bron) su bili u vezi koja se toliko loše završila da oboje imaju eksplicitno naznačeno u svom ugovoru da ne žele da budu u zajedničkim scenama.

6. Nije tajna da je Game of Thrones jedna od najskupljijih serija ikada. Budžet prve sezone je bio između 50 i 60 miliona dolara, dok je poslednja sedma sezona koštala oko 100 miliona dolara.

7. Neke likove u seriji su igrali različiti glumci u različitim sezonama. Jedan glumac, međutim, je imao čast da igra dva različita lika. U pitanju je Din-Čarls Čepmen koji je u trećoj sezoni bio Martin Lenister, dok je u narednim sezonama imao mnogo veću ulogu Tomena Barateona.

8. Autor romana po kojima je nastala serija, Džordž R. R. Martin, je priznao su mnogi likovi bolji ispali u televizijskoj adaptaciji nego na stranicama njegovih knjiga. On je izdvojio Nataliju Tenu u ulozi Ouše i Sibel Kekili u ulozi Šej.


rs_1024x1517-181122145541-1024.the-lion-king-poster.112218 Stigao prvi trejler igranog filma „Kralj lavova“ maxresdefault-2-768x432 LEGO film 2: Trejler je tu i nikad je zabavniji! 028A3633.CR2 Ovakvog Robina Huda još niste videli Moja genijalna prijateljica Serija „Moja genijalna prijateljica“: Dva glasa ZA, jedan PROTIV · ·