game-of-thrones-season-7-9cover
KULTURA · film/TV

Nije prošlo ni mesec dana od završetka 7. sezone „Game of Thrones“, a već su krenule da se pojavljuju informacije o 8. i poslednjoj sezoni epskog serijala.

Očigedno da nikad nije rano informisati se o novitetima u vezi serije „Game of Thrones“. Saznajte u našem tekstu šta nas sve očekuje u narednom periodu.

Ova sezona će biti poslednja

U junu 2016. direktor programa HBO televizije Casey Bloys je izjavio da će 8. sezona označiti kraj Game of Thrones sage. On je dodao: „Autori serije imaju veoma specifičan plan za završetak. Meni ne bi smetalo da emitujemo još 10 sezona, ali smo izabrali da se uzdamo u njihovu procenu kako bi serija zadržala nivo kvaliteta kakav je imala do sada.“

Biće snimljeno svega 6 epizoda

Mada će broj epizoda biti manji nego inače, njihovo trajanje će biti duže. Umesto standarnih sat vremena, možemo da očekujemo epizode od 80 ili više minuta.

Još uvek se ne zna kada će biti početak prikazivanja

Kao u slučaju 7. sezone, emitovanje se može očekivati kasnije nego što je uobičajeno. Podsećamo vas da je prvih 6 sezona prikazivano u proleće, dok smo 7. gledali letnjih meseci. Kreatori serije se nadaju da će sve biti spremno za drugu polovinu naredne godine, ali nije isključeno da ćemo na 8. sezonu morati da čekamo do početka 2019.

Scenariji novih epizoda su već gotovi

Ovo je dobra vest koja nam uliva optimizam da ćemo naše omiljene junake ipak ponovo gledati sledeće godine. Naravno, informacije o sadržaju samih epizoda nisu dostupne, što je i dobro!

Snimanje počinje u oktobru

Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) je u intervjuu za Collider izjavio: „Još uvek ne znam šta će se desiti u sledećoj sezoni. Vraćamo se na set u oktobru, pa pretpostavljam da ću se za par nedelja bolje upoznati sa sudbinom svog lika.“

Biće snimljeno više krajeva

Budući da su hakeri došli do poslednjih nekoliko epizoda 7. sezone pre njihovog emitovanja i ubrzo ih objavili na internetu, ljudi iz televizije HBO su odlučili da pronađu način da nas zaštite od saznavanja informacija o završetku serije koje bi mogle da procure u međuvremenu. Naime, oni će za svaki slučaj snimiti nekoliko alternativnih krajeva serije i tako držati sve zainteresovane strane u nedoumici koji od njih je pravi. Čak ni sami glumci i ostatak ekipe na snimanju neće imati ovu informaciju.

Miguel Sapochnik će režirati nekoliko epizoda

Reditelj najspektakularnijih epizoda u poslednje dve sezone, kao što su HardhomeBattle of the Bastards The Winds of Winter, će se vratiti na režisersko kormilo i u osmoj. Veoma nas raduje ova vest!


Borg i Mekinro “Borg i Mekinro“ od četvrtka u preko 20 bioskopa it-pennywisecover 10 najstrašnijih filmskih klovnova All the Money in the World “All the Money in the World”: Ridley Scott snimio još jedan film ove godine pagecover Holivudske zvezde koje nikada nisu bile u dobrom filmu ·