leteniza.jpg
PULS GRADA · gastro

Smešten u podnožju moderne poslovne zgrade u delu Resavske ka Bulevaru, ovaj restoran neobičnog imena predstavlja mesto za istinski predah od gradske gužve

Internacionalna kuhinja

Le Teniza

Smešten u podnožju moderne poslovne zgrade u delu Resavske ka Bulevaru, ovaj restoran neobičnog imena predstavlja mesto za istinski predah od gradske gužve, ali i priliku za vrlo prijatan gastronomski doživljaj. 

Gastro: Le Tenizaimg-leteniza.jpg

Sav u prozračnim i svetlim tonovima, sa prostranom i tihom baštom kao oazom u odnosu na užurbano gradsko okruženje, Le Teniza (“traka svetlosti”) je zgodan izbor i za dnevni predah i za porodični ili intimni izlazak, ali i za poslovni sastanak ili veće okupljanje raznim povodima. 

Meni je relativno kratak, otvaraju ga supe, od kojih smo probali fino kremasti potaž od pečuraka i zaista odlični i osvežavajući, a na ovdašnjim jelovnicima retko prisutan, gaspaćo. Iz seta pasta usledila je efektna i fino pikantna boskaiola sa jedne, odnosno vrlo ukusne taljatele sa rukolom i pršutom sa druge strane.

U mesnom delu ćureći file je pratio odlično balansiran gorgonzola sos, dok je sjajna taljata sa soja sosom, medom, mocarelom i grilovanim povrćem potvrdila harmoničan sklad ukusa u svim jelima koja smo probali. 

Uključujući i čokoladni mus kao desert, utisak fine odmerenosti i prijatnosti u svakom detalju i zalogaju, ono je čime se ovaj restoran toplo preporučuje.

Resavska 23
011 33 40 952

pleasure.jpg Gastro: Pleasure domino.jpg Restoran Domino tommy_boy.jpg Gastro: Tommy Boy chinese-chowmin.jpg Gastro: Quick Wok