Gastro: Rusmir
PULS GRADA · gastro

Iako se ova gurmanska priča već poduže prepričava među gastronomima, mala bašta ispred i pun kapacitet stolova unutra zaokružuju je u restoranskom smislu i dovode na ove stranice. Sa druge strane, kreatori i vlasnici Rusmira i dalje vole da se zovu kobasičarska radnja, i dalje su jednako otvoreni za lokalne alase, studente i fensi gradsku ekipu, dok su kvalitet i šarm nesporni u svakom detalju. Dakle: Zemunska pijaca, deo do ribarnice i parkinga, nekadašnja lokalna birtija sada je mesto gde se mogu kupiti najbolje kobasice u gradu, zemlji, a i šire, ukrašena detaljima od kojih svaki ima svoju intimnu priču. Jedan od vlasnika potomak je čuvene slavonske porodice Rusmir s izuzetnom

nacionalna kuhinja
Rusmir

Iako se ova gurmanska priča već poduže prepričava među gastronomima, mala bašta ispred i pun kapacitet stolova unutra zaokružuju je u restoranskom smislu i dovode na ove stranice. Sa druge strane, kreatori i vlasnici Rusmira i dalje vole da se zovu kobasičarska radnja, i dalje su jednako otvoreni za lokalne alase, studente i fensi gradsku ekipu, dok su kvalitet i šarm nesporni u svakom detalju.

Gastro: Rusmirimg-rusmir1.jpg

Dakle: Zemunska pijaca, deo do ribarnice i parkinga, nekadašnja lokalna birtija sada je mesto gde se mogu kupiti najbolje kobasice u gradu, zemlji, a i šire, ukrašena detaljima od kojih svaki ima svoju intimnu priču. Jedan od vlasnika potomak je čuvene slavonske porodice Rusmir s izuzetnom tradicijom u pravljenju kobasica, drugi je u zajedničku priču uneo ličnu posvećenost gastronomiji, dok obojica imaju sasvim poseban stav i strast prema ovom mestu kome ne žele da prošire ni ponudu, ni prostor, ni radno vreme (do 21 čas). Oni jednostavno vole to što rade, i u tome iskreno uživaju. I to se oseti u atmosferi, u načinu na koji će vam biti objašnjeno kako i zašto se ove kobasice prave baš ovako, a naravno i na tanjiru.

Bez obzira na to da li su u pitanju vinske odstajale u belom vinu i posebnoj smesi začina, roštiljske blago dimljene, od mesa divljači ili pivske, ili ponajbolje kombinacija od svake po malo, ove kobasice savršenog ukusa su bez aditiva, bez vegete, i kada ih kupujete dobijate savet da ih spremite u roku od 48 sati. Kao prilog služi se maštovita kreacija: karamelizovani luk s karijem i cimetom, salata od hladnog pasulja, krompir iz furune, ren i dižonski senf. Kao „starter” stižu ovdašnje „bruskete” koje su, logično, s mašću posutom alevom paprikom i kolutovima crnog luka. Selekcija domaćih vina i rakija glatko prati priču, hleb je iz Šarlo pekare, osoblje je ljubazno i prijatno, gitara čest rekvizit prijatnog štimunga, a mesto za četvrtak, kad vlasnici prave đakonije u rasponu od domaćih taljatela, preko gulaša do bifteka u raznim kombinacijama, rezerviše se nedeljama unapred.

Potpuno drugačije od drugih, delikatesno u svakom pogledu, jedinstveno u atmosferi, ovo je mesto kome ćete se s osmehom vraćati i kada ste u nabavci na pijaci, s društvom, s devojkom/dečkom, s poslovnim partnerima, sami…
Masarikov trg 16, Zemun
063/850-51-87

 

 

GASTRO: INTERGALACTIC DINER GASTRO: INTERGALACTIC DINER GASTRO: ĐIR GASTRO: ĐIR PIVO: PIĆE SA ISTORIJOM PIVO: PIĆE SA ISTORIJOM IMPERIJA SIRA IMPERIJA SIRA