hamburg-1340004_1280_cover
U VAZDUHU · svet

Na iznenađenje mnogih, Hamburg je izabran kako najbolji svetski grad za noćne provode. Veliki favorit ovakvih izbora – Berlin, zauzima treće mesto, dok London i Tokio nisu ni blizu vrha. Prvi zauzima 26. mesto, a drugi je tek 41.

Za ovu listu najboljih gradova za noćne izlaske odgovorna je platforma Hostelworld, koja je u svom istraživanju uključila stavove 4.100 ljudi iz 41 gradova sveta.

Oni su imali zadatak da komentarišu sledećih 5 aspekata noćnog života različitih gradova:

 1. Kvalitet i raznovrsnost sadržaja u večernjim časovima
 2. Otvorenost i srdačnost lokalnog stanovništva (uključujući i njihov odnos prema u turistima i lakoću upoznavanja novih ljudi)
 3. Opštu bezbednost u gradu
 4. Lakoću snalaženja i kvalitet gradskog prevoza i taksija
 5. Troškove izlaska

Hamburg se našao na prvom mestu jer je ocenjen kao vrlo dobro mesto za upoznavanje novih ljudi. Stanovnici grada su prijateljski nastrojeni prema pridošlicama, a većina interesantnih mesta noćnog života su relativno malo udaljena jedna od drugih ili su dobro povezana gradskim prevozom.

Drugi grad na listi, Kopenhagen, se može pohvaliti kvalitetnim sadržajima i velikoj bezbednosti na ulicima u večernjim časovima. S druge strane, visoke cene su ga sprečile da se nađe na vrhu ove godine.

Pogledajte kako izgleda kompletna lista prvih 10 gradova sveta rangiranih po kvalitetu noćnog života na osnovu istraživanja platforme Hostelworld:

 1. Hamburg (Nemačka)
 2. Kopenhagen (Danska)
 3. Berlin (Nemačka)
 4. Dablin (Irska)
 5. Amsterdam (Holandija)
 6. San Francisko (SAD)
 7. Geteborg (Švedska)
 8. Prag (Češka Republika)
 9. Varšava (Poljska)
 10. Njujork (SAD)
Ah da - u Moskvi i dalje ima trolejbusa Naš čovek u Moskvi: Rusija očima Srbina cover Zanimljive priče o roditeljima poznatih ličnosti bejrutcover Najtanja zgrada u Libanu je sagrađena iz inata! Projekat Earth 2050. Kaspersky Lab otkriva kako će izgledati Dubai, Moskva i Njujork 2050. · ·