pexels-photo-408503
U VAZDUHU · svet

Poslednjih godina smo svedoci velikih migracija stanovništva. Ljudi napuštaju svoje domove i kreću ka stranim zemljama kako bi pokušali da pronađu bolji život za sebe i svoju porodicu. Neki beže od siromaštva i rata, dok su drugi nezadovoljni svojim statusom u matičnoj zemlji i njihova ambicija ih pokreće ka drugim teritorijama. Narod naše zemlje nije izuzetak po tom pitanju. 

A koje su to države koje Srbi i drugi narodi Evrope biraju za destinaciju svoje emigracije? Sledeća informativna mapa daje odgovor na ovo pitanje. Na njoj možete videti prikaz evropskog kontinenta sa obeleženim najpopularnijim lokacijama za emigraciju stanovnika svake pojedinačne zemlje.

Kao što se da primetiti na mapi, Nemačka je ubedljivo najpoželjnije mesto za život evropskih migranata. U toj zemlji živi veliki broj Turaka, Poljaka, Slovenaca, Austrijanaca i mnogi drugih naroda Evrope. Na drugom mestu se nalazi Rusija, u koju dolaze da rade pretežno stanovnici bivših sovjetskih republika koji se graniče sa ovom zemljom kao što su Estonija, Ukrajina, Belorusija i Moldavija.

Ujedinjeno Kraljevstvo je omiljena destinacija za emigraciju Iraca, Litvanaca i Kiprana. Francuska privlači veliki broj migranata iz Španije, Belgije i Portugalije, dok Švajcarci, Rumuni i Albanci vide Italiju kao obećanu zemlju.

Zanimljivo je da je Srbija destinacija broj jedan migranata iz Crne Gore i Hrvatske, što se može delimično objasniti činjenicom da su etnički Srbi nacionalna manjina u ovim zemljama. Naši ljudi, s druge strane, najviše emigriraju u Austriju.

pexels-photo-606545 Švajcarci su odlučili da se otarase svojih zaliha kafe http___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_190402121709-02-deepest-pool-poland Otvara se najdublji bazen na svetu airbnb-x-louvre-julian-abrams14 Airbnb vas poziva da prenoćite u Luvru cover www.oxforddictionaries.com Neobična čitanja sudbine širom sveta · · ·