human-skeleton-163715_1280
PULS GRADA · zdravlje

Naše telo je jedan kompleksni sistem sastavljen od mnoštva manjih sistema koji su uklopljeni tako da funcionišu kao celina. Kada nešto nije u redu, daje nam znakove u vidu raznih bolova, a to je nešto što nikako ne smemo da zanemarimo.

Naše telo i um su povezani na način koji nikada nećemo potpuno razumeti, ali koji se mora uzeti za ozbiljno. Ne samo da telo pokazuje kada nešto nije u redu sa nekim od njegovih sistema, već ono odražava i naš emotivni bol ili nesigurnost kao fizički bol. Postoje mnoge situacije u kojima će psihosomatski bol biti posledica i simptom onoga što se dešava u našem umu.

Leđa

Problemi sa ramenima mogu označavati težinu koju nosimo sa sobom i osećanje bespomoćnosti. Bol u nižem delu leđa je usred straha od nedostatka novca ili finansijske podrške. Srednji deo boli usled osećanja krivice i zaglavljenosti u neku situaciju koju ne umemo sami da rešimo, a bolovi u najvišem delu znače nedostatak emotivne podrške i ljubavi.

Vrat

Najviše je povezan sa fleksibilnošću, a može da nas boli u slučaju da ne vidimo drugu stranu problema ili pitanja pred nama. Takođe, tvrdoglavost i nefleksibilnost dovode do stezanja ovih mišića i neprijatnog osećaja.

Disanje

Problemi sa disanjem najčešće su posledica straha i nepoverenja u to da će budućnost biti povoljna po vas. Do problema može doći i ako se ne prepustite životu u potpunosti i uživate u njemu. Bronhitis može da bude posledica lošeg porodičnog okruženja, svađe i vike.

Glava

Glavobolje često dolaze od samokritičnosti i preterane analize. Migrene su posledica opiranja prirodnom toku života i straha od motivacije, a mogu imati veze i sa seksualnim strahovima.

Diva-Final U korak sa novinama u oblasti Dermato-Onkologije JAZAK Ca Mg pecati-2 Hidratacija je važna: Preporučena dnevna doza minerala Mivela Mg Mivela: Nova voda bez mehurića! burnout 5 saveta profesionalnih trenera protiv iscrpljenosti · · · ·