phoneairbag-800x420
U VAZDUHU · tech/web

Da li vam je nekada ispao mobilni telefon? Ako ste kao i mi onda ste u takvim trenucima sigurno ostali bez daha i pomolili se da nakon pada nije došlo do lomljenja njegovog vrednog displeja.

Zar ne bi bilo odlično da više ne moramo da strepimo da ćemo zbog trenutka nespretnosti zauvek uporopastiti našu skupu igračku? Sa sledećim pronalaskom, možda više nikada nećemo imati ovakvih problema.

Njegov autor je Filip Frencel, dvadesetpetogodišnji student Alen univerziteta u Nemačkoj. Kao što se moglo i očekivati, na ideju za izum je došao nakon nesreće s telefonom, koji je ispao iz maske i polomio se. Zato je Filip odlučio da smisli praktično rešenje zaštite koje istovremeno neće biti kabasto i u potpunosti promeniti spoljašnji izgled uređaja.

Bilo mu je potrebno 4 godine, ali je ipak uspeo da realizuje svoju viziju i napravi svojevrsni vazdušni jastuk za mobilne telefone, sličan onome koji već postoji u automobilskoj industriji. Kao i u njihovom slučaju, i Filipova zaštita se aktivira automatski. U pitanju je maska koja na ivicama sadrži svojevrsne amortizere koji se šire iz nje u trenutku kada senzori uređaja detektuju da se telefon nalazi u slobodnom padu. Pogledajte kako to izgleda u sledećem videu.

Proizvod nosi naziv AD Case, ali se, nažalost, još uvek nalazi u prototip fazi. Filip je obećao da će pokrenuti Kickstarter kampanju za njegovu proizvodnju, pa se nadamo, da ćemo i mi uskoro biti u prilici da ga koristimo.

Slika_2 Nepo System – Vaš servisni centar! Will-Smith-Tries-Online-Dating-1000x500 Vil Smit na dejtu sa robotom Wiko Wiko View 2 – veliki ekran i vrhunske performanse $ Kako da znate da ste previše vezani za tehnologiju · · · · ·