Kid Hub - Foto 10
PULS GRADA · deca

Prvi „Globalni dečji dizajn maraton“ održaće se 3. novembra od 10 do 17 časova u prostorijama Impact Hub-a (Makedonska 21). Tog dana 50 dece uzrasta od 9 do 16 godina dizajniraće kreativna ekološka rešenja na temu „Život na Zemlji“ pomoću novih tehnologija. U pitanju je besplatan celodnevni događaj otvoren za sve đake iz cele Srbije.

Takođe, reč je i o globalnom događaju u okviru Designathon Works globalne mreže, u kome učestvuje 1.000 dece i koji će se simultano dešavati u 30 zemalja sveta, a prvi put ove godine u Beogradu. Designathon Works Ⓡ (Dizajnaton) je edukativni program iz Holandije koji podstiče razvoj preduzetničkih veština dece sa ciljem kreiranja inovativnih ekoloških rešenja strukturiranih oko UN globalnih ciljeva održivog razvoja pomoću novih tehnologija.

Deca će svoja rešenja kreirati u malim timovima pomoću mejker kompleta (maker kit) i različitih kreativnih materijala, a s njima će raditi edukatori iz oblasti ekologije i održivog razvoja, novih tehnologija i dizajna.


collage Ove fotografije dece navešće vas na razmišljanje collage Za koji tim crtanih junaka vi navijate? captain-marvel-1-768x321 Deca žele više ženskih superheroja cover Dekoracije za „Noć veštica“ koje možete praviti sa decom · ·