Sa audicije u filmske klasike
KULTURA · film/TV

Pogledate dobar film i na posletku pohvalite režisera ili glavnog glumca, ali jeste li se ikada dok teče odjavna špica zapitali kako je glavni glumac prošao na prvoj audiciji, ili da li je scenarista na umu imao baš njega pišući slavne filmske replike… Za one radoznale, sklone mnogim pitanjima i različitim odgovorima evo zabavnih podataka.

I najpoznatiji među glumcima ponekad moraju da stoje među mnoštvom nepoznatih ljudi i čitaju nekoliko rečenica, kako bi dobili posao. Zahvaljujući starim trakama sa audicija, uspeli smo da dokučimo kako je prirodno/neprirodno sve to izgledalo za danas najuglednije momke sa velikog platna.

James Dean & Paul NewmanEast Of Eden

Konkurentska borba dvojice glumaca u ekranizaciji romana Džona Stajnbeka, a kome je manje neugodno sami procenite…

Harrison FordStar Wars

Za ulogu Hana Soloa Ford se pokazao prilično dobro, kako u predstavljanju, tako i tokom izgovaranja nekoliko rečenica teksta, kao da je znao da je on taj! Obratite pažnju na govor tela, samouvereno, to je to.

Al PacinoThe Godfather

Paramount Pictures je bio spreman da angažuje nepoznatog glumca za ulogu Majkla Korleonea u čuvenom filmu, no Francis Ford Coppola je znao da bi Pacino bio idealan kao Majkl, a ovaj video pokazuje i zašto je to baš tako.

Hugh JackmanX-Men

Nakon što je Dougray Scott odbio ulogu, jedina svetla tačka audicije bio je Jackman, iako bi se lako dalo primetiti, da je i on morao mnogo da radi ne bi li na kraju svi mi uživali u filmu.

Robert Downey Jr Iron Man

Samouverenost kakvu Downey Jr pokazuje na ovom snimku zaista je inpresivna, kao da je uloga pisana za njega, još bolje, kao da igra samog sebe – bravo za ovakvu audiciju, bila je gotovo „mačiji kašalj“.

Christian BaleBatman


Kažu da je najteže igrati u onom kostimu koji onemogućava da se jasno vidi mimika lica ili pokret tela, koji je suptilnije prirode, što je verovatno tačno. Dobrom glumcu u tom slučaju ostaje glas i sve mogućnosti koje različite intonacije pružaju.

Automatski nacrt Pogledajte trejler novog filma Tima Burtona „Big Eyes“ Jessica Chastain i Oscar Isaac u trileru „A Most Violent Year“ – pogledajte trejler filma Jessica Chastain i Oscar Isaac u trileru „A Most Violent Year“ – pogledajte trejler filma 10 neobičnih uloga holivudskih lepotana 10 uloga koje bacaju novo svetlo na holivudske lepotane Najčudniji filmovi ikada snimljeni Najčudniji filmovi ikad snimljeni · · · ·