Go Active
PULS GRADA · sport&rekreacija

Go Active predstavlja koncept prodaje specijalizovane sportske opreme namenjene kako profesionalnim sportisitma, tako i rekreativcima koji žele da svoje redovne sportske aktivnosti podignu na viši nivo. Go Active radnja u TC Rajićeva u Beogradu u fokusu svog asortimana ima specijalizovanu sportsku opremu za outdoor sportove, trčanje i bavljenje fitnesom.

Ceo TC Rajićeva je podignut na ostacima rimskog kastruma (vojnog logora) iz I veka nove ere. Deo arheoloških ostataka je konzerviran i izložen u podu prizemlja Tržnog centra. Go Active radnja je smeštena u suterenu tačno ispod bazena sa izloženim iskopinama. S toga su rimski ostaci među osnovnim odrednicama vizuelnog identiteta enterijera u radnji, kao prepoznat važan kulturno istorijski element mikrosredine u kojoj se nalazi radnja i tržni centar. Na ulazu u radnju kupci se susreću sa scenografijom koja imitira bedeme kastruma čiji se ostaci i dalje nalaze u podrumu gradske biblioteke pored tržnog centra. Reminiscencija rimske arhitekture se u radnji još ponavlja u središnjem delu u engagement zoni u vidu imitacije kapitela korintskih stubova i lukova od opeke kao jasno prepoznatljivih elemenata antičke rimske arhitekture. Priča sa rimskom arhitekturom je zaokružena imitacijom antičkog rimskog zida od kamenih blokova iza kasa pulta u dnu radnje. Na ovom zidu se nalazi i Go Active logo.

Tim maratonaca Inspired by HOPE, koji je formiralo Udruženje pacijenata Plućne hipertenzije Srbije, predstavljen je u novootvorenoj sportskoj prodavnici Go Active u Tržnom centru Rajićeva. U okviru ovog ambicioznog i humanog projekta predviđeno je da deset trkača za godinu dana istrči ukupno 50 polumaratonskih ili maratonskih trka sa ciljem da se podigne svest o Plućnoj hipertenziji i neophodnosti da se ova bolest što pre otkrije i adekvatno leči.

Brend prodavnica kompanije Đak Sport, Go Active, partnerski će pomoći Inspired by HOPE timu da skrene pažnju na težinu, retke ali veoma progresivne bolesti plućne hipertenzije čiji je prosečan životni vek bez terapije 2,6 godina. Značaj uspostavljanja rane dijagnoze može biti ključan u preživljavanju pacijenata, kojima još uvek u Srbiji nije dodeljeno adekvatno lečenje i terapija.

„Naš tim Inspired by HOPE dobio je novu energiju i prijatelje u kompaniji Đak sport koji žele da nam pomognu da postanemo prisutniji, svesni da se naša životna maratonska trka nastavlja. Mi ćemo ponosno nastaviti da trčimo u 2018. godini na najpoznatijim trkama kod nas i u regionu, da ostajemo bez daha u čast svih obolelih osoba od plućne hipertenzije, kako bismo podigli svest o ovoj retkoj, teškoj i progresivnoj bolesti. Nećemo stati sa trčanjem sve do trenutka dok se i poslednjoj osobi sa PH u Srbiji ne obezbedi adekvatna terapija, koja je dostupna u gotovo svim zemljama u regionu, a koja će im omogućiti da dišu i ono što je najvažnije, produžće im život“, izjavila je Danijela Pešić, predsednica Udruženja pacijenata plućna hipertenzija.

Promocija zdravog života i sporta je osnovni motiv Go Active prodavnica, a Đak Sport kao društveno odgovorna kompanija podržala Inspired by HOPE tim, kao i što će ubuduće podržati druge slične projekte.

Humani trkači će u 2018. godini trčati ukupno 50 polumaratonskih ili maratonskih trka, a veliku podršku imaće u Go Active prodavnicama.

„Go Active je koncept osmišljen da spaja ljude i da promoviše sport i zdrav život. Zbog toga smo se danas i okupili kako bi promovisali jedan projekat koji spaja sve to i još ima plemenit cilj – boriti se za nečiji život. Posebno smo ponosni što će Đak Sport i Go Active biti deo Inspired by HOPE tima, momaka i devojka koji će svojim sportskim učešćem pokušati da skrenu pažnju na jednu retku bolest koju karakteriše velika borba, upravo onakava kakvu sami trkači doživljavaju na stazi. U svakom sportu je timski rad ključan i nadamo se da će se pored Go Active, timu Inspired by HOPE timu prikljčiti i drugi partneri jer što nas je više, naš tima ima više šanse da pobedi, odnosno pošalje pravu poruku“, izjavio je izvršni direktor Đak Sporta Predrag Tripković.

landscape-1481649201-hbz-instagram-fitness Fitnes devojke Instagrama: Uz ove dame ćete garantovano ostati u formi running-573762_960_720cover Da li ste dovoljno fit za svoje godine? Color Running-cover Color RUNNING powered by Tikkurila: Završena treća trka s bojama u Srbiji Nike Belgrade 10K trka oborila rekord Najveća Nike Belgrade 10K trka do sada · · · ·