40546091185_1eeb9381e2_o-e1523678439581
U VAZDUHU · tech/web

Google je poznat po konstantnom uvođenju novih alata za pretragu interneta i novih načina za dolazak do odgovora. Ovoga puta, na scenu stupa veštačka inteligencija koja čita knjige u potrazi za odgovorima.

Google je nedavno predstavio alat pod nazivom „Talk to Books“, koji predstavlja inovativni način za istraživanje tema i pitanja. Kada korisnik ukuca pitanje, ovaj alat brzo pretražuje sve rečenice u 100.000 izdanja dostupnih na servisu Google Books. Nakon toga, stvara se lista odgovora najpribližnijih zadatoj temi, sa istaknutim važnim pasusima.

S obzirom na količinu dostupnog materijala, ova vrsta pretrage može se iskoristiti za najrazličitije moguće teme, praktično skoro sve što korisniku padne na pamet. Cilj ovog alata nije da zameni standardnu pretragu ključnih reči, već da pomogne u otkrivanju novih knjiga ili podsticanju inspiracije. Koristi „semantičku pretragu“ koja, uprkos tome što pronalazi i ne baš korisne odgovore, treba da dođe do rečenice koju bi ljudski sagovornik izgovorio nakon postavljenog pitanja.

mobilni Nova aplikacija prepoznaje biljke i životinje u prirodi Huawei P20 Pro Huawei: P20 serija je postala dostupna u Srbiji INAT samit INAT samit: Inovacijom do uspešnog IT poslovanja seek-app-inaturalist-cover Seek: Aplikacija koja prepoznaje biljke i životinje · · · ·