BeFunky-collage (8)
U VAZDUHU · tech/web

Google se priprema da uvede novu funkciju za Chrome u obliku Play dugmeta za reprodukciju / pauzu opšte namene koje se nalazi na traci sa alatkama web pretraživača.

Sa toliko mnogo zabave i usluga kojima se sada pristupa preko web pretraživača, svi smo navikli da istovremeno imamo nekoliko otvorenih tabova. Sada Google želi da kontrolu video i audio reprodukcije učini lakšim zadatkom, bez obzira na to koji tab u datom trenutku koristite, uvođenjem uvek dostupnog dugmeta.

Uvođenjem ovog dugmeta, Google rešava problem identifikacije taba koji trenutno reprodukuje medijum kada želite da ga brzo zaustavite i obrnuto.

U pitanju je sredstvo koje Google naziva Global media Controls paket koji bi trebalo da nam pomogne i olakša funkcionisanje rada na računaru.

Novo dugme trenutno radi unutar sajtova kao što su Spotify, YouTube i Vimeo.

Iako je nova funkcija trenutno podložna bagovima, možete da je preuzmete tako što ćete instalirati Canary i onda odobriti zastavicu tako što ukucate: „chrome://flags/#global-media-controls“ u Chrome.

john-tuesday-8c6iJMh80BI-unsplash Istina koju možda ne znate o radijaciji 5G baznih stanica pjimage - 2019-07-05T081919.219 Ukoliko nigde ne putujete ovog leta, isprobajte virtuelni odmor BeFunky-collage Samsung Galaxy A80 dostupan u Srbiji od sredine jula photo-1517430816045-df4b7de11d1d 5 najčešćih zabluda u vezi sa tehnološkim uređajima · · ·