Google Nexus 6P
U VAZDUHU · tech/web

Nakon što su svoje rekli Apple i Samsung, novi trkač u kategoriji pametnih telefona, Google, rešio je da predstavi svoj novi proizvod. Dosadašnji Nexus 6 zamenjen je pre nekoliko dana novim Google Nexus 6P telefonom, koji je postao nešto manji, tanji i bolje dizajniran od svog prethodnika iu 2014. godine. Sada u saradnji sa kineskom kompanijom Huawei, a ne američkom Motorolom, Google se nada da će uspeti da privoli sve one koji su delimično zainteresovani za telefone kakav je iPhone 6 Plus, ali svoj novac još uvek nisu spremni da daju Apple-u.

Google je na svojoj promociji novog telefona napravio nebrojena poređenja svog novajlije sa telefonima kakvi su iPhone 6S i 6S Plus, ističući kako novi Nexus 6P ima telo napravljeno od aluminijuma, displej od 5,7 inča je tipa AMOLED HD Quad, a debljina telefona iznosi svega 7,3mm. O telefonu se pored metalne konstrukcije brinu i Snapdragon procesor 810, koji pretvara frekvencije od 1,9 GHz i 3 GB sistemske memorije. Instaliran je izuzetno napredni operativni sistem Android 6.0 koji omogućava dodeljivanje prava pristupa određenim funkcijama ili programima kao što su foto-aparat, kontakti i slično.

Ono zbog čega je Google nexus 6P veoma privlačan, i na šta je kompanija naročito ponosna jeste zadnja kamera od 12,3 megapiksela, sa specijalnim Sony senzorima koji imaju veće piksele nego što ćete naći na običnom smart telefonu. Na gornjem prednjem delu Nexus 6P ima foto-aparat od 8-megapiksela. Kapacitet baterije iznosi 3450 mAh, i dolazi s 32GB, 64GB i 128 GB memorije, ali je njegova cena za sada nedostižnih 445 evra, dok u najfinijoj i najskupljoj verziji iznosi 575 evra. Nexus 6P na ima i USB priključak tipa C, koji sve više postaje standard u tehnološkoj industriji.

Nexus 6P je nova i manja verzija Google-ovog smartfonaOtvori galeriju
The Skarp - laserski brijač The Skarp: Prvi laserski brijač na svetu cover Sony Xperia Z5 – novi kandidat za najbolji pametni telefon Samsung Gear S2 Samsung Gear S2 – pametni sat prefinjenog izgleda Crackle 5 sajtova za besplatno i legalno gledanje filmova ·