Francuska supa
PULS GRADA · gastro

U ponedeljak 21. marta, desiće se svakako najukusniji događaj u inače bogatom mesecu Frankofonije. Drugi put za redom, ovaj put znatno masovnije i šire, ovaj originalni gastro događaj približiće raskošne ukuse magične francuske kuhinje našoj publici.

Na inicijativu čuvenog francuskog i jednog od najpoznatijih i najpriznatijih svetskih kuvara, Alena Dukasa, širom sveta, u velikom broju gradova i restorana, pored redovnih jelovnika, baš toga dana naći će se posebna selekcija jela inspirisana francuskom kuhinjom. Svi restorani i svi meniji koje će predstaviti tog dana postaju nosioci brenda „Goût de France“, a više o ovom događaju možete pročitati ovde.

Među 1.500 restorana i među 150 zemalja  gde će gosti uživati u svežoj i zdravoj hrani po recepturama oslonjenim na francusku, ali i lokalnu tradiciju, nalazi se i 13 restorana u Beogradu i 2 u Novom Sadu. Svi ovi restorani pripremili su zanimljive ponude baš za ovaj ponedeljak i kreirali niz maštovitih jela od kojih smo deo degustirali u Francuskoj ambasadi gde je, u prisustvu ambasadorke, gospođe Kristin Moro, i najavljena ova manifestacija.

Evo spiska restorana koji učestvuju u ovom jedinstvenom kulinarskom događanju:

Dakle, pripremite nepca i naoštrite čula…

Bon apetit…!

cover1 Dudurudu – nova hedonistička lokacija za ljubitelje vina Play Sushi DSCF7223 EDIT Playsushi – novi sushi bar na Vračaru Slatkiši i patike Dezerti iz Pariza koji se slažu sa obućom koju nosite Osnivači Kabinet pivare Pivara Kabinet u Novoj iskri ·