pagecover
PULS GRADA · moda

Slavna glumica zavidne biografije (dobitnica Oskara, princeza, humanitarac…) je među ljubiteljima mode poznata i kao velika ikona stila. Kada gledamo njene slike i filmove danas, čini se da je nosila idealne odevne kombinacije u svakoj prilici.

U svojoj filmskoj karijeri je radila sa nekim od najboljih režisera, najzgodnijim zvezdama Holivuda, ali i najboljim kostimografima, uključujući i čuvenu dizajnerku Edith Head.

Od dugačkih večernjih haljina sa dosta detalja, pa do minimalnih kreacija za svakodnevnu nošnju, Grace Kelly je svojom prirodnom prefinjenošću svaki komad garderobe koji je nosila u filmovima činila elegantnim.

To se najbolje vidi u njenoj saradnji sa Hitchcockom u filmovima Rear Window, Dial M for Murder i To Catch a Thief. U našoj galeriji se možete i sami uveriti zašto ovu slavnu glumicu i dalje smatramo modnom ikonom i provodimo sate proučavajući njen stil.

Grace Kelly u večernoj haljini dizajnerke Edith Head u filmu „Rear Window“Otvori galeriju

modnaikonacover Nova modna ikona ima samo 6 godina foto: Alek Živković Nevena Ivanović predstavlja kolekciju inspirisanu „Hazarskim rečnikom“ na Londonskoj nedelji mode pagecover Novi trend: Hulahopke inspirisane okeanom Girls of Woodstock Moda devojaka sa Vudstoka · · · · ·