pagecover
KULTURA · art

2001. godine ulični umetnik Peter Gibson je započeo gerilsku kampanju crtanja na gradskim ulicama kako bi ohrabrio ljude na vlasti u Montrealu da izgrade više biciklističkih staza.

On je na kreativan način izmenio izgled trotoara, parkinga, ali i druma. Naravno, sve ovo je bilo nelegalno (a i opasno!), zbog čega je bio uhapšen 2004. godine.

Budući da je bio popularan u javnosti, Peter Gibson je ubrzo pušten, iako je bio optužen za čak 53 prekršaja! Paradoksalno, danas radi iste stvari zbog kojih je uhapšen, s tim da su sada gradski oci ti koji traže njegove usluge.

Kao što možete da vidite na slikama u našo galeriji, njegova ulična umetnost je svakako veoma lepa i zanimljiva, ali postavlja se pitanje, da li je drum baš pravo mesto za crtanje. Mislimo da je ipak važnija bezbednost od lepote. Kakav je vaš stav?

Gradske ulice kao platnoOtvori galeriju

pagecover Norveška priroda ukrašena svakodnevnim predmetima pagecover Umetnost od čipke kakvu još niste videli Fantastičnih 6 slikara „Fantastičnih 6″ – izložba šestorice slikara Snežana Petrović Uspešno završena likovna kolonija Pigmalion