IMG_4704
U VAZDUHU · grad

U samom centru grada, između dobro poznate Vasine ulice i još poznatije Knez Mihailove nalazi se Gradski Kutak. Šta je Gradski Kutak? To je novi concept store. Smešten u Čika Ljubinu 7, tik iza Narodnog muzeja, pruža jedinstven doživljaj našeg grada.

Zamisli da na jednom mestu možeš da kupiš majicu sa likom Nikole Tesle, mekani duks za hladne dane koji nam predstoje, šolju za jutarnju kafu, a pored toga i teglu odličnog domaćeg ajvara, flašu još bolje domaće rakije ili neki od (takođe) domaćih džemova (šljiva? kajsija? malina?). U Gradskom Kutku je sve to moguće. Svi suveniri urađeni su u prepoznatiljvom street fazonu, u saradnji sa beogradskim afirmisanim i neafirmisanim umetnicima, a svaki sa sobom nosi makar delić onoga što čini Beograd.

Pored toga što svakome možeš da kupiš originalan poklon (pa i sebi), u Gradskom Kutku postoji i bar u kome možeš da uživaš u tradicionalnim proizvodima kao što su domaća kafa (naravno uz ratluk), sok od zove ili maline, a naravno uvek su tu i domaća rakija, domaće vino ili craft pivo. Zima je konačno (nažalost?) stigla, ali to nikako ne znači da u njoj ne treba uživati – grejači u bašti, ćebence, kuvano vino i/ili kuvana rakija će oterati hladnoću. Iskusite pravu zimu u Beogradu.


D_Wine Interior D’WINE Shack @DorcolPlatz: Novo mesto u gradu za ljubitelje vina Starbucks stiže u Rajićeva Shopping Centar Prvi Starbucks stiže u Rajićeva Shopping Centar Hi-Files Show 02 Najveći domaći sajam audio-video tehnike Jovan Maljoković Nova publika najstarijeg džez mesta u gradu · · ·