kuba
PULS GRADA · destinacija

Od kako je Kuba postala zemlja otvorenih granica, običan turizam dobija novo lice. Kempinski otvara hotel na Kubi u drugoj polovini 2017. godine. Ovo će biti prvi hotel sa pet zvezdica na Kubi. Gran Hotel Kempinski Manzana La Habana imaće 246 soba i apartmana. Biće smešten u poznatoj zgradi Manzana de Gómez u srcu starog dela Havane.

Čuvena zgrada Manzana de Gómez je prva građevina na Kubi, visoka 5 spratova, podignuta za potrebe tržnog centra izgrađenog u evropskom stilu između 1894-1917. Ime je dobila po svom tvorcu, Joséu Gómezu-Mena Vilu, a uskoro će biti pretvorena u luksuzan hotel. Za otvaranje ovog hotela već vlada veliko interesovanje. Gostima će biti na raspolaganju 246 soba i apartmana u rasponu veličine od 40 do 150 metara kvadratnih. Sobe će takođe imati visoke plafone (4 do 5 metara). Na krovu će biti terasa sa bazenom i pogled na stari deo grada. Takođe će u hotelu biti i spa centar, tako da niko ne treba da brine za poptuno opuštanje, sve je već planirano, i sve podrazumevano. Hotel će imati i tri restorana, hotelski lobi sa barom, lobi za ljubitelje čuvenih kubanskih cigara i poslovni centar.

Nema sumnje da će ovaj novi hotel u samom srcu Havane pored svih znamenitosti grada biti još jedan mamac za turiste.

Gran Hotel Kempinski Manzana La HabanaOtvori galeriju
Tbilisi noću_cover Gruzija: Zemlja hiljadu specifičnosti spa Sayanna Wellness: Najluksuzniji spa na svetu Beograd Blogeri izabrali najzanimljivije kvartove u Evropi selo Najlepša sela Evrope · · · ·