kacey-musgraves-aoty-1097615644-1000x500
KULTURA · muzika

U nedelju je u Los Anđelesu održana 61. ceremonija dodele Gremi muzičkih nagrada. Ališa Kiz je bila u ulozi voditeljke dok su se među izvođačima koji su nastupali našli Kardi Bi, Lejdi Gaga, Šon Mendez, Dajana Ros i mnogi drugi.

Čajldiš Gambino je za svoj hit This Is America dobio nagradu za najbolje muzičko izdanje godine, kao i najbolju pesmu. Gremi za najbolji album je završio u rukama kantri pevačice Kejsi Masgrejvs koja je prošle godine izdala odlično ocenjenu ploču Golden Hour. Dua Lipa je izabrana za najboljeg novog izvođača.

Lejdi Gaga je dobila dva Gremija: prvi za pesmu pesmu Joanne (Where Do You Think You’re Goin’?) u kategoriji solo pop izvođača i drugi za pesmu Shallow zajedno sa Bredlijem Kuperom u kategoriji najboljeg pop dua ili grupe. Ona je takođe izvela poslednju pomenutu pesmu na ceremoniji, a gledaoci su saglasni da je to bio najbolji nastup na ovogodišnjoj dodeli nagrada.

Izdanje Sweetener Arijane Grande je nagrađeno Gremijem za najbolji pop album, dok je ploča Invasion of Privacy reperke Kardi Bi izabrana za rep album godine. Drejkova pesma God’s plan je pobedila u kategoriji za najbolju rep pesmu.

Gremije su, između ostalih, osvojili i Bek, Kris Kornel, Vili Nelson i Kendrik Lamar. Kompletnu listu ovogodišnjih pobednika možete pogledati OVDE.

Josipa Lisac Koncert Josipe Lisac u Novom Sadu Hot2stage 2Hot4Stage FEST 2019 Pink Pink je dobila zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih buklet_priprema-final krive Muzička recenzija: Kristali „Dolina ljubavi“ (reizdanje) (Metropolis) ·