cover
PULS GRADA · lepota

Dok smo svi opsednuti da naučimo što više o tehnikama šminkanja i pratimo najnovije trendove, moguće je pogubiti se u moru informacija i lako napraviti bazične greške. Tome je sada došao kraj! Jer, kada se suočite sa ovim greškama nikada ih više nećete ponoviti. Ipak je vaša lepota u pitanju, a ona je isključivo vaša odgovornost.

Ne čistite četke, četkice i sunđere za šminkanje

Svima, pa čak i profesionalnim šminkerima, najneomiljeniji deo posla je čišćenje četki. Pa čak i ako se ne brinete za činjenicu da vam mogu zapušiti pore i isprljati kožu, brinite se za činjenicu da ako su previše korišćene (bez čišćenja) ne možete dobro i adekvatno da nanesete šminku. Ne samo da boja neće biti ta koju želite da nanesete, jer će biti uprljana sa ostalim koje su ostale na četki, već posle izvesnog vremena nećete biti u mogućnosti da ih u potpunosti očistite, jer će pigmenti ostati na dlačicama ili sunđerčićima.

Stavljate bronzer preko čitavog lica

Ako hoćete da imitirate sjaj na licu koji vam nudi sunčeva svetlost, bronzer je odličan izbor. Ako ga previše i nediskretno nanesete, videće se razlika na vratu i dekolteu koji će biti znatno svetliji. Tako da, ako želite potpuni preplanuli efekat, bolje posegnite za solarijumom nego da prezasićujete lice bronzerom i da sve deluje neujednačeno. Ako želite pak da iskoristite njegov maksimum, lagano ga nanesite na nos, jagodice, bradu i čelo, za najbolju imitaciju preplanulosti lica.

Isprobavate tečni puder na unutrašnjosti ruke

Svi smo to radili, i to idalje činimo kada tražimo i kupujemo puder. Ali, ako razmišljate logično, zašto isprobavate nešto na koži ruke ako ćete to nositi na licu?! Vrlo često ruke i lice nisu iste nijanse, a posebno kada sija sunce i neprimetno se ali i neravnomerno crni. Sledeći put isprobajte puder na vilici ili bradi pre nego što se odlučite za nijansu.

Zaspite sa šminkom na licu

Naravno da svi znamo da je to loše. Ali ipak se treba podsetiti te činjenice baš kad ste umorni, nevoljni i mamurni. Možda baš zbog toga na tržištu ima toliko vlažnih maramica za skidanje šminke. Nije samo problem u prljanju posteljine i u činjenici da će se vaše lice napuniti štetnim materijama, što će za posledicu imati crvenilo, bubuljice i osipe, već će vas vremenom ovakav tretman postariti. Koža će se zamarati i biti prezasićena, što će dovesto do opadanja njenog kvaliteta. Šminka se zadržava u vašim porama i vremenom ih širi. A proširene pore jednake su gruboj, ostareloj koži.

Nanosite olovku za usne samo na ivice

Osim ako ne pratite trend koji se ponovo vratio i u modu, a to su „devedeste“, onda nemate ama baš ni jedan razloge da ovo praktikujete. Kada vam karmin tokom nošenja izbledi, ostaće vam samo linija oko usana od olovke zbog koje ćete delovati kao klovn. Zato, bolje nanesite i na same usne; tako ćete imati podlogu koja će učiniti da karmin duže potraje, i kada dođe trenutak da bledi podjednako će nestajati sa vaših usana.

Nosite vodootpornu maskaru svakodnevno

Ukoliko se ne znojite nekontrolisani ili ne bavite profesionalno plivanjem, nema razloga da ovu specifičnu maskaru nosite svaki dan. Ona vrlo isušuje vaše trepavice. A s obzirom da ju je poprilično teško skinuti, moguće je da ćete tokom tog procesa oštetiti, oslabiti i počupati fragilne trepavice. Sačuvajte je za more i, ako baš morate, za bazen.

Koristite pogrešno izabrano rumenilo

Ako vaše rumenilo deluje neprirodno, što gubi poentu njegove namene, ozbiljno razmislite da sa onog u prahu pređete na kremasto (ili obratno). I dok u prahu duže traje, kremasto ostavlja prirodniji utisak, ali pre svega zavisi od tipa kože i vremenskog perioda. Kremasta rumenila nisu najbolji izbor za masnu kožu, kao što u prahu loše izgledaju na suvoj koži.

Nanosite previše pudera

Ukoliko baš ne želite da sakrijete neke konkretne nedostatke na vašem licu, nije neophodno da svuda naneste puder, jer će delovati kao da na licu imate masku. Fokusirajte se na vidne zone i one koje nisu prekrivene drugom šminkom, kao što su T zona, predeo oko nosa, ispod očiju, ostavljajući ostatak kože svežim i netaknutim.

Aplicirate šminku pod neadekvatnim svetlom

Logično da u mraku nećete postići najbolje rezultate, tako da izbegavajte zatamnjene prostorije. Prirodno, dnevno, svetlo je najbolje, ali i dobro osvetljena prostorija. Na taj način nećete naneti previše šminke i načiniti neke od grešaka koje u tamnijem okruženju ne možete primetiti.

Previše dugo čuvate preparate za šminku

Sve ima svoj rok trajanja, pa i šminka. Teško vam je da se odreknete baš te nijanse karmina koji datira još iz srednje škole; na žalost, moraćete! Proverite dobro rok trajanja, jer on može biti samo nekoliko meseci ili najviše dve godine. Fokusirajte se onda na taj preparat kako biste iskoristili njegov maksmum, pre nego što bude za odstranu. Ipak je najvažnije očuvati kožu lica, a novih preparata i marki uvek će biti.

Sajam kozmetike Dodir Pariza: 27. Sajam kozmetike Batiste suvi šampon Batiste: Kako da vam kosa uvek izgleda čisto Koozmetik PR_City Magazine_april 142 - Web 1 Prirodna Koozmetik nega Novi prolećni parfemi Parfemi: Vreme je za nove prolećne mirisne note ·