the-kinks-reunion-new-album-920x584
KULTURA · muzika

Rej Dejvis, frontmen čuvenog benda „The Kinks“, potvrdio je da se članovi ponovo okupljaju kako bi snimili novi album. Takođe je najavio i mogućnost nekih novih nastupa uživo.

Bend The Kinks nastao je 1963. godine, a 1990. su postali članovi Dvorane slavnih rokenrola. Raspustili su se 1996. godine i od tada nisu nastupali zajedno. Rej Dejvis je izjavio kako je radio u studiju sa svojim bratom Dejvom Dejvisom i Mikom Ejvorijem, još jednim članom benda. Navodno su se Dejv i Mik pomirili i sada žele da ponovo snimaju pesme.

Uprkos tome što je bivši basista Džim Rodford preminuo početkom ove godine, preostala trojka se okuplja i svi su u osmoj deceniji života. Rej kaže da je u međuvremenu napisao puno pesama za bend koje se sada mogu iskoristiti za snimanje novog materijala. The Kinks su bili veoma uticajni tokom ’70-ih godina prošlog veka, a neki od poznatih hitova su: You really got me, Lola i Sunny Afternoon.

GettyImages-627019166_the_cure_1000-920x584 10 najboljih pesama benda „The Cure“ madonna-son-cover-elvis-presley-920x584 Kako Madona sa sinom izvodi numeru „Can’t Help Falling in Love” VATRA Muzička recenzija: Vatra „Akustik u Lisinskom“ (Dallas) Print Međunarodni festival Dani orgulja – Dies organorum · · · ·