Grupa Ti
KULTURA · muzika

Posle sjajnog EP-a „Koliko dana“ i avanturističkog debi albuma „Vidimo se“, beogradski tandem Ti objavio je danas novi album „Život u dvoje”.

Novi album grupe Ti možete preslušati i preuzeti sa nekog od kanala digitalne distribucije: na bandcamp stranici benda, preko servisa iTunes i Deezer.

Pesme su snimane u kućnom studiju grupe Ti, reči i muzika delo su Ilije Dunija i Trajčeta Nikolovskog, miks je radio Justin Pizzoferrato, a na albumu se nalazi osam pesama. Tematski su u prvom planu ljubav, samostalnost, zajednički život i lično preispitivanje.

„Za generaciju koja protestvuje preko fejsbuka, voli preko instagrama i filozofira preko tvitera, vreme protiče na neobičan način. Sve je rano, dok neko ne kaže da je kasno. Ti na albumu Život u dvoje pravi revoluciju, onu čistu, iskrenu i jedino važnu. Polaze od sebe, od malih stvari, suočavaju se sa dilemama koje nisu bitne kao voda, hrana, sloboda i krevet, ali koje su tu svuda oko nas. Ova revolucija iz dnevne sobe je preduslov za sve druge planove o menjanju sveta i sve druge bitke koje moraju da se vode. Ovo je album koji vas tera da razmišljate, koji nije na prvu loptu, koji nije za brzo i nepažljivo konzumiranje. Ovo je pop muzika koja provocira, uzbuđuje, od koje vam često nije dobro i koja je prvi i bitan korak da započnete sopstvenu revoluciju. Menjajmo prvo sebe, svet može da sačeka još malo.” Ivan Lončarević, Popdepresija

Koncertna promocija albuma u Beogradu biće u KC Gradu 12. juna, a dan kasnije 13. juna u Novom Sadu u CK13. Bend je nedavno objavio i spot za prvi singl Život u dvoje, a planira i turneju kojom će promovisati album:

14.5. Pritličje, Ljubljana

15.5. Tvornica, Zagreb

16.5. Klub, Rijeka

23.5. The Water Rats, London

24.5. Liverpool Sound City, Liverpool

29.5. Judino Drvo, Split

12.6. KC Grad, Beograd

13.6. CK13, Novi Sad

6.6. Agora, Kumanovo

7.6. Zdravo Mladi, Skopje

Muzički spotovi novi u aprilu YouTube plejlista: Najbolji spotovi u aprilu Albumi koje sam slušao do besomučnosti On repeat: 5 stranih albuma koje sam slušao do besomučnosti Locals Locals žurka: Oni preuzimaju Beograd vampiri Igranka bez prestanka uz Vampire u Božidarcu ·