Gunduz Agayev nastavlja seriju dobrih radova
KULTURA · art

Nova serija ilustracija sada već poznatog umetnika Gunduza Agayeva potvrđuje da oni koji se bave umetnošću ne mogu ostati slepi pred društvenim pojavama koje prete da ugroze čovečanstvo. Njegovi radovi su do sada, zahvaljujući internetu, stigli u različite krajeve sveta, i dobili mnoštvo poštovalaca. Agayev je shvaćen kao umetnik koji nemilosrdno kritikuje društvo, a da li je u tome uspeo i u seriji novih radova, pogledajte…

Ako se osvrnete u istoriju, teško da možete da zaključite da su muškarci i žene podjednako uticali na najveća ljudska krvoprolića. Kao što su „otkrili“ ratovanje, pojedinci su shvatili da i mir može da ima snažne efekte na ljude, i da se vlast najbolje uspostavlja, kada se ova dva magična sastojka među sobom pomešaju u odgovarajućim razmerama.

Ako verujete u Darvinovu teoriju evolucije, onda se mučeni čovek nije baš mnogo pokazao, kada je dozvolio da pređe toliki put u razvoju i usavršavanju, da bi na kraju uzeo pušku, ubijao one slične njemu ili sam umro u nekoj od nemilosrdnih političkih igara.

Pogledajte seriju crteža Gunduza Agayeva i razmislite o svemu – svetu u kojem živimo, ljude kojima verujemo, sopstvenim strahovima, idolima, odgovornostima i neprijateljima. Recite, ima li prave kazne za svaki počinjen zločin?

Gunduz Agayev nastavlja seriju dobrih radovaOtvori galeriju
Svakodnevica i ljubav Ilustracije koje pokazuju lepotu ljubavne svakodnevice Protiv ekološkog samita u Parizu Brandalism: Kad umetnici kritikuju samit o klimatskim promenama Victoria Crayhon Victoria Crayhon: Poruke kraj puta Divljina u gradu Instalacija koja nagrađuje slučajne prolaznike · · · ·