download1_cover
PULS GRADA · zdravlje

Najnoviji trend u svetu kad je o lepoti reč jeste koncept Healthy aging, koji podrazumeva izbalansiran način nege lica i tela uz pravilnu ishranu i fizičku aktivnost. Da biste ostali mladi, ne zaboravite da budete pozitivni i okruženi ljudima čija vam energija prija.

Healthy aging je najnoviji trend u svetu, a sada je prisutan i kod nas zahvaljujući Diva laser centru u Beogradu. Ako se složimo da se starenje ne može zaustaviti i da alternativa borama nije lice bez bora, mimike i lutkast izgled koji je na svim licima sličan, onda je koncept Healthy aginga budućnost nege i odgovornog ponašanja prema sopstvenom telu, ali i duhu. Ovaj koncept pre svega podrazumeva da se na prirodan i kontrolisan način, u skladu sa fiziološkim procesima u telu i godinama, bavimo svojim fizičkim izgledom. Metode koje se primenjuju u ovom novom konceptu jesu nega pomoću lasera i pomoću preparata kao što su kolagen ili elastin. To je najprirodniji način da lice sine, da se umoran izgled zameni izgledom koji je odmoran. To naravno podrazumeva i pravilnu ishranu, fizičku aktivnost i dovoljno sna i odmora. Naravno, i unutrašnji mir, jer samo tako lice će zračiti srećom, što je najvažniji sastojak lepog izgleda.

Ono što bi svi trebalo da zapamtimo jeste da su bore dozvoljene, mimika je dozvoljena, ali od nege ne treba odustajati. Vreme se ne može zaustaviti i na kraju nije ni lepo da starije žene misle da izgledaju kao dvadesetogodišnjakinje. Ono što je imperativ Healthy aginga jeste bavljenje sopstvenim telom, negovanje, zdrava ishrana, izbalansiran način života. Bore pričaju priče iz našeg života i svakako treba da budu deo nas.

Prema rečima Nataše Zmbov, osnivača Diva laser centra, prevencija je najbitnija u dermatologiji, zato brinite o sebi, negujte se i informišite jer nas često i predrasude o visokoj ceni ili komplikovanim zahvatima sprečavaju da više vodimo računa o sebi. Nismo svi visoki, vitki, ali smo zato jedinstveni i od toga treba izvući najbolje što možemo.

Healthy aging prema rečima Nataše Zmbov podrazumeva upotrebu lasera, a zatim i PRP lifting metodu gde se uzima krv od pacijenta, iz koje se izdvajaju trombociti, i uz pomoć tanke igle i skrečing metode podmlađuje se koža, tretiraju ožiljci, akne i ostali problemi na koži. U prilog ovom tretmanu, pored odmah vidljivih rezultata, govori i to što nema propratnih pojava, otoka, dugotrajnog crvenila niti je posle njega potrebna kućna nega. Diva laser centar ima veoma stručno osoblje, tim lekara koji će na najbolji način oceniti koji vam je tretman potreban i doprineti tome da izgledate lepo, negovano i prirodno. Ono što je ovde kvalitet jeste da je odnos lekar-pacijent dvosmerna ulica i da nema iznenađenja posle tretmana o tome kako izgledate.

"It''s not yet dark" Kako naći smisao u najtežim životnim situacijama popcorn-802047_960_720_cover Hrana koju možete jesti u velikim količinama Eucerin Eucerin savetovališta za borbu protiv dijabetesa i alergija cover-kozarcivode-1000x500 8 čaša vode dnevno – mit ili stvarnost? · · · · · ·